3 258
3 258

Rapeakuorinen leipä

1 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

1 muna
1 munankeltuainen
kädenlämpöistä vettä tarpeen mukaan
1 l vehnäjauhoja,lisäksi jauhotukseen
1.5 tl suolaa
2 tl hienoasokeria
1 pussi kuivahiivaa
2 rkl voita kuutioina
kasviöljyä voiteluun

Jaa resepti

Ohje

1 Vatkaa muna ja munakeltuainen kevyesti yhteen mitta-astiassa.Sekoita mukaan sen verran kädenlämpöistä vettä, että saat yhteensä 3 dl nestettä

2 Siivilöi jauhot ja suola kulhoon ja sekoita joukkoon sokeri ja hiiva. Nypi mukaan voi, kunnes seos on ryynimäistä. Tee keskelle kuoppa, kaada siihen munaseos ja vaivaa notkekasi taikinaksi.

3 Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa noin 10 minuuttia, kunnes taikina on tasaista ja kimmoisaa. Voitele kulho öljyllä. Muotoile taikina palloiksi, pane se kulhoon ja peitä kostealla liinalla.Anna taikinan nousta huoneenlämmössä 1-2 tuntia kaksinkertaiseksi.

4 Voitele leipävuoka öljyllä. Siirrä taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja vaivaa sitä 1 minuutti.Muotoile taikina yhtä pitkäksi kuin vuoka . Taita taikina kolme kertaa pituussuunnassa ja pane se vuokaan saumapuoli alaspäin. Peitä ja anna nousta huoneenlämmössä 30 minuuttia, kunnes taikina on noussut vuoan reunaan asti.

5 Lämmitä uuni 220 asteeseen . Paista 30 minuuttia tai kunnes leipä on kiinteä ja kuulostaa pohjaan koputettaessa ontolta.Nosta ritilälle jäähtymään.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

esssi
nimensä mukainen ja erittäin herkullinen leipä!! Vaatii kylläkin hieman aikaa ja vaivaa(=

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään