9 988
9 988

Tonnikalapasta

1,5 - 2 h

Raaka-aineet

2 tlk tunnikalapaloja öljyssä
1 pieni sipuli
500 g paseerattua tomaattia
300 g pastaa
( kuorrutukseen, pastan & tonnikalan sekaan voi oman maun mukaan laittaa juustoa. itse käytin kuvassa n 100g edamjuustoa j
( pastamaustetta )

Jaa resepti

Ohje

Uuni lämpenemään 175 asteeseen. Jos käyttää juustoa, kannattaa uunivuoka suojata voilla ettei ihan jähmety juusto kiinni.

Keitä pasta ( täysin kypsäksi tulee hieman parempi kuin al dente, runsaassa suolassa ( myös liemikuutiot oman maun mukaan käy. itse en paljoa käytä mausteita, pastan kun keittää runsaassa suolassa, ei tämä kaipaakkaan muita mausteita. )

Kun pasta on kypsää, valuta OSA keitinvedestä pois ja lisää joukkoon tonnikala ( myös tonnikalasta vain osa öljystä kannattaa valuttaa pois ), sipuli ja paseerattu tomaatti ( myös jos aiot pastamaustetta, tai muita mausteita käyttää, laita tässä vaiheessa ). Anna valmiin seoksen hieman kiehahtaa vielä ennenkuin kumoat kaiken uunivuokaan. Juustot päälle ja uuniin.

N tunnin mittainen paisto pitäisi riittää että tomaatti on pastan jähmettänyt, mutta jos päällä on juustoa, ja jos pasta on ollenkaan nestemäistä tai juusto ei ole hyvin sulanut vielä tunnin jälkeenkin/-kään, alla reilusti olla vielä 10-25min.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. ( itse leikkelin ruokalautaselle pastan viereen kurkkua ja viinirypäleitä. toimii ! )

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

johQ
reseptiä saa hyvin helposti muuteltua mihin tahansa makuun. aikuisempi maku voi pitää enenpi mausteisesta, kun lasten makuun simppelinä paras. helppo muuntaa kasvisvaihtoehdoksi myös poistamalla tonnikalan ja sen sijaan laittamalla omaan makuun kasviksia, vihanneksia. tomaattiallergikko voi samaisen tehdä myös juustokastikkeeseen, ja kuorrutteessa käyttämällä eri juustoja saa vaihtelua. sisään voi myös välillä heittää sipulia, välillä tomaattia tai paprikaa tai sieniä, tai välillä vaikka jättää kaiken 'vihreän' pois ja todella toimii. vain muutaman kerran vasta olen tällä ohjeella tehnyt, mutta aina onnistuu, ja aina maistuu moniin suihin hyvältä. helppo !

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään