Tonnikalapasta

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

3 rkl Valion voita (1,4 %)
2 Sipulia (pussi 285 g)
1 tl Sokeria
0,5 tl Suolaa
3 rkl Vehnäjauhoja
10 dl Kalalientä (Knorrin annosfondi)
1 tl Suolaa
2 dl Kuohukermaa
2 prk Rainbown tonnikalapaloja öljyssä
1 tl Rouhittua mustapippuria
500 g Rummon fusillia
Viimeistely
Ruukku tilliä
0,5 dl Tuoretta sitruunamehua

Jaa resepti

Ohje

Tukipilarit (suola, rasva, happo) ja pari maustetta. Herkullista ruokaa yksinkertaisimmillaan. 

Tämän valmistamiseen menee noin tunti. Jos haluat triplasti nopeamman pastaruuan vielä lyhyemmällä listalla - aglio e olio parmesaanilla ja sitruunalla.

Leikkaa sipulit pituussuunnassa puoliksi, aseta leikkuulautaa vasten ja vedä ohuiksi siivuiksi. Laita voihin kypsymään keskilämmölle. Mausta heti sokerilla ja suolalla. Kuumenna vettä keittimellä ja tee kalaliemi. Mittaa jauhot omaan kippoon. 

Sipuli on pehmeää ja ottanut hieman väriä - laske alhaiselle keskilämmölle ja lusikoi jauhot mukaan. Kypsennä kolmen minuutin ajan välillä sekoittaen. Kaada desi kalalientä ja sekoita niin kauan, että jauhot ovat imeneet kaiken. Toista loppuun asti. Jatka kermalla. Lämpö 1/6:een. 

Valuta tonnikalapurkeista öljyt pois ja lisää proteiini kastikkeeseen. Mausta mustapippurilla. Kiehauta, laske lämpö nolliin ja siirrä sivuun odottamaan. 

Uuni 175 asteeseen. Nostin vuoan matalareunaisen pellin päälle ja valutin pastan siihen. Kun uuni on halutussa lämpötilassa, kaada kastike hiilarin joukkoon, sekoita ja tasoita. Vein uuniin ja kypsensin keskitasolla 30 minuutin ajan. Otin puolivälissä ulos nopeaa sekoitusta varten, jotta kypsennys hoituisi mahdollisimman tasaisesti. 

Puristin sitruunan ja hienonsin tillin 25 minuutin kohdalla. Puoli tuntia kellossa ja pasta uunista - tilli ja sitruunamehu kyytiin, sekoita tasaiseksi. Annoin jäähtyä viiden minuutin ajan, jonka jälkeen sekoitin vielä viimeisen kerran. Tarjoilin välittömästi. 

Kalaliemeen voi upottaa kaksi annosfondia yhden sijaan. Tällöin 1 tl suolaa jäisi pois. Reseptin kuvan otin vetäytymisen puolivälissä. 

Jos teet salaattia kaveriksi, riittää tämä viidelle kuudelle nälkäiselle. Pasta on aina parhaimmillaan vastatehtynä, mutta onhan tämä uudelleenlämmitettynäkin herkkua, vaikka hiilarin koostumus ja sitruunamehun raikkaus ovatkin ottaneet osumaa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään