1 909
1 909

Karjalanpiirakat

yli 24 h

Raaka-aineet

Kuori:
n.5 dl ruisjauhoja
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
3 dl vettä
1,5-2 rkl rypsiöljyä
Täyte:
1 dl ohrasuurimoita (rikottuja)
1,5 dl puuroriisiä
1 l soija-/kauramaitoa tai ihan tavallista lehmänmaitoa
1 tl suolaa
3 dl vettä

Jaa resepti

Ohje

Aloita valmistamalla puuro. Keitä vedessä ohrasuurimoita ja riisiä 10-20 min ja lisää sitten hiukan maitoa. Anna hautua miedolla lämmöllä, käy välillä sekoittelemassa ja lisäämässä maitoa. Kun puuro on valmista, valmista kuoritaikina ja lisää puuroon suola. Tässä vaiheessa on hyvä pistää uuni lämpenemään 300 asteeseen.

Liuota veteen suola ja aloita taikinan vaivaaminen lisäten vuorotellen vehnäjauhoja ja ruisjauhoja. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa kulhon reunoista ja tuntuu sopivan jämäkältä. Lisää öljy ja vaivaa vielä hetki.

Älä kauli koko taikinaa kerralla, sillä muuten kuoritaikina kuivahtaa. Kauli taikina n. 3-4 milliä paksuksi ja ota siitä pyöreitä paloja vaikka lasilla. Siirrä palat vaikka liinan alle hetkeksi. Kauli muutama pala kerrallaan pyöreiksi ja ohuiksi kuoriksi ja täytä puurolla. Levitä ja rypytä, laita pellille ja pistä uuniin. Piirakat ovat kypsiä kun kuori on ruskea ja puuro on saanut hieman väriä pintaansa. Siirrä piirakat "pesään" tekeytymään.Voitele halutessasi.

Piirakoita ei ole pakko voidella, mutta voitelemalla ne pehmenevät. Jos haluaa pakastaa piirakoita, kannattaa voitelu jättää väliin ja tehdä se sulatuksen yhteydessä.

Pastakone nopeuttaa leipomista huomattavasti. Pyöräytä palaset kerran läpi ensin kakkosella ja käännä sitten toisinpäin, jotta saat pyöreitä kuoria ja vaihda asetus neloseen tai vitoseen.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään