Gyozat pikana

6 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

24 kpl pakastettuja gyozia
2 rkl RUOKAÖLJYÄ
3 rkl soijaa
Ra-yu (La-yu) seesamichiliöljyä
1/2 dl vettä

Jaa resepti

Ohje

Ota gyozat pakastimesta (itsetehdyt tai vaihtoehtoisesti japanilaisesta tai kiinalaisesta kaupasta ostetut. Löytyy nimikkeellä vegetable dumplings: porsas-, kana- tai kasvis- (kaali/purjo) täytteillä. Osa tehty Japanissa, osa Hollannissa, osa Koreassa)

Lämmitä ruokaöljy kuumaksi kannellisessa teflonkasarissa. Pihdit tai puikot ovat parhaat työkalut, kansi sitä varten että öljyä voi roiskua. Paista yhdeltä puolen n. neljä minuuttia. Käännä puoli, paista noin 2. minuuttia. Lisää vesi ja anna hautua kannen alla 2 minuuttia.

Tarjoa seesamichiliöljyn ja soijan kera.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 2 Pohjoisen ystävän sushi - Hoku yu sushi
  • 0 0 Pohjoisen ystävän bento - Hoku yu bentō
  • 0 0 Omenapiirakka pullataikinaan pikana
  • 1 1 Sammakonreidet à la Parisienne
  • 3 4 Idioottivarma mustikkapiirakka pullataikinaan pikana
  • 0 0 Intialainen lounas à la Dabbawala tiffin

Kommentit

Dr.Styranki
Gyozat ovat jokaisen japanilaisen salarymanin ja officeladyn lohturuokaa. Häpeillen myöntävät, että se on kiinalaista alkuperää, mutta eivät voi silti vastustaa. Saatavilla pikaruokana joka\'ainoassa 24/7 ruokakaupassa, mutta ravintoloissa sitä harvoin tyrkytetään ennen parempia ruokalajeja. Tarjotaan myös keitoissa pelmenien tapaan. Näillä Marco Polo jaksoi matkustaa takaisin Eurooppaan, ja keksiä muutaman tarinan lisää matkakertomukseensa. Veikkaan, että tämä herkku syrjäyttää pizzat ja kebabit Suomen pikaruokatarjonnassa vuoteen 2020 mennessä.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään