Uunissa paistetut viiriäiset

Reseptiä katsottu 1 051 kertaa
4 annosta

Raaka-aineet

Ostoslistalle
8 kpl viiriäisiä
suolaa, mustapippuria
laakerinlehtiä
kuivaa valkoviiniä
timjamia
rosmariinia
valkosipulia
voita
sitruunaa
vihreitä papuja

Ohjeet

1. Siivoa viiriäiset varovasti, mutta hyvin. 

 

2. Laita vesi kiehumaan isoon kattilaan reippaan suolan kanssa, lisää valkoviiniä ja pari laakerin lehteä. Ota kiehuva vesi pois liedeltä ja pane viiriäiset sinne. Anna olla jäähtyvässä suolaliemessä pari-kolme tuntia. 

 

3. Ota linnut pois liemestä ja anna kuivua. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Silppua timjamia ja rosmariinia, hienonna valkosipulia makusi mukaan. Sekoita ne pehmeään voihin.

 

4. Suolaa ja pippuroi viiriäiset pinnalta ja sisältä, varo rikkomasta nahkaa. Hiero linnut kauttaaltaan yrttivoilla, sisältä ja ulkoa ja myös rinnan kohdalta nahan alta, jos on malttia. Pane timjamin ja rosmariinin oksat lintujen sisälle ynnä pienet sitruunan lohkot. Sido paistinarulla jalat yhteen ja taittele siivet seljän taakse. 

 

5. Keitä vihreitä papuja pari minuuttia lintujen liemessä ja nosta ylös kuivumaan. Laita linnut uuni vuokaan siten, etteivät ole kosketuksissa toistensa kanssa. Esim. sellin varren suikaleita voi käyttää tässä apuna. 

 

6. Paista linnut uunissa, kunnes valmiita. Ole tarkkana paistamisen kanssa! 15-25min riippuen lintujen koosta ja uunistasi. 

 

7. Paista esikeitetyt pavut yrttivoissa nopeasti. Tarjoa kokonaisten lintujen kanssa.


Kommentit

Grillimestari

Maukkaita lihaisia (ja ehkä hieman muitakin) herkkuja kuumaan grilliin.