Suklaa cookiesit

Reseptiä katsottu 9 012 kertaa
20 annosta | Valmistusaika 30 - 60 min

Raaka-aineet

Ostoslistalle
225 g voita
2 dl sokeria
2,5 dl fariinisokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 kananmunaa
1,5 dl kaakaojauhetta
5 dl vehnänjauhoja
1 tl ruokasoodaa
oman maun mukaan suklaapaloja ja/tai pähkinöitä

Ohjeet

  1. Vaahdota voi ja sokerit (tämä vaihe on helpompaa, kun vaahdottaa ensin voin ja taloussokerin yhteen ja sen jälkeen vasta lisätään fariinisokeri
  2. Sekoita joukkoon kananmunat
  3. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, kaakaojauhe ja ruokasooda
  4. Kaada jauhoseos siivilän läpi taikinan joukkoon ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi
  5. Sekoita suklaapalat/pähkinät.
  6. Laita taikina kylmään muutamaksi minuutiksi, jotta taikista tulee vähän kiinteämpi seuraavaa vaihetta varten
  7. Pyörittele taikinasta pingis-pallosta golf-pallon kokoiseksi, n. 18-24kpl (riippuen siitä, kuinka isoja keksejä haluat) ja laita leivinpaperille. Muista isot välit! Taikinapallot leviävät kypsyessä ja läpimitta kasvaa n. kaksinkertaiseksi.
  8. Paista 175 asteessa n.15 minuuttia. (Keksit ovat juuri kypsiä, kun niihin alkaa tulla repeymiä pinnalle, älä koskaan paista liian pitkään, jos tykkäät sisältä pehmeistä/sitkeistä kekseistä!

Kommentit

Yue
Tämän ohjeen voi myös puolittaa, joten silloin tulee n. 9-12kpl keksejä. Taikinan voi myös pakastaa sen jälkeen kun niistä on tehty palloja. Taikinapalloja voi siirtää pakastepusseihin, kun on ensin pakastanut pallot erillään toisistaan, etteivät tartu yhteen. Tätä en ole kuitenkaan kokeillut, joten en osaa antaa tarkkaa ohjetta miten sulatus ja paistaminen toimii. Itse pakastan näitä vasta kun ovat kypsyneet ja jäähtyneet. Laitan pakastepusseihin hyvin suljettuna ja ennen syömistä laitan huoneenlämpöön sulaamaan hitaasti. Näistä tulee yhtä hyviä kuin tuoreita, kuhan muistaa pakastaa samana päivänä eikä vasta muutaman päivän jälkeen, muuten kekseistä tulee kuivia. :)