7 147
7 147

Kyslá kapusta - hapankaali

20 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

kokonaisia valkokaaleja
keltasipuleja
(porkkanaa ja valkosipulia)
karkeaa suolaa
kokonaista mustapippuria
murskattua kuminaa
vaaleaa leipää

Valmistusohjeet

Maailman halvin, terveellisin ja monipuolisin lisuke? Tässä:

1. Tarvitset jonkun ison, suljettavan ruukun. Muutaman litran jämäkkä lasipurkki käy hyvin. Pese astia todella hyvin kiehuvassa vedessä.

2. hienonna kaali, ja yhtä kerää kohden leikkaa yksi iso sipuli aivan ohuiksi puolirenkaiksi. Jätä kaalista pari lehteä kokonaiseksi.

3. sekoita hienonnettu kaali ja sipuli (vapaaehtoisesti myös valkosipulia ja porkkanaa, mutta kannattaa olla varovainen valkosipulin kanssa) kulhossa. Lisää joukkoon muutama koura suolaa per kaali, murskattua mustapippuria ja murskattua kuminaa (ei siis jauhettua!). Anna seisoa kulhossa n. 4 tuntia; suola panee kaalit hikoilemaan.

4. Nyt kääri vaalean leivän pala pariin kokonaiseen kaalin lehteen, ja pane se ruukun/ lasiastian pohjalle. Ala lisätä kaaliseosta vähän kerrallaan astiaan, ja paina lujasti jokaisen pikku kerroksen jälkeen puuhuhmareella. Paina niin lujasti, että nesteet irtoaa kaalista. Jatka pikku hiljaa, kunnes ruukku on täysi. Pinnalla pitäisi olla selvä kerros nestettä puristettuna.

5. Sulje astia tiiviisti, niin ettei ilmaa jää sisään.

6. Tarkkaile silloin tällöin, että pinnalla on nestettä. Jos ei ole, lisää sinne vettä (jos kapustan survomisesta tuli paljon nestettä, säilytä ylimääräinen tätä tarkoitusta varten). Säilytä +10- +15 asteessa.

7. Parin viikon päästä voit maistaa. Jos se on hapanta, se on valmista. Kolmen viikon päästä hapankaali on varmasti valmista.

8. Kun hapankaali on valmista, voit säilöä sitä kylmemmässä (jääkaapissa), mutta älä pakasta. Voit säilöä sen pienempiin lasipurkkeihin, jotka suljet tiivisti.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 13 7 Kapustnica - hapankaalikeitto

Jaa
resepti

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 hapankaali unkarittain
  • 10 6 Zabíjačková pečienka - uunissa paistettua sianlihaa
  • 13 7 Kapustnica - hapankaalikeitto
  • 4 5 hapankaali liharulla
  • 2 3 Kasvis - Soija - Uunipata

Kommentit

Juri
Hapankaali slovakialaiseen tapaan. Reseptilinkeissä hapankaalikeitto.