12 772
12 772

Jurin alkupala-crostini

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

ciabatta
neitsytoliiviöljyä
valkosipulia
suolaa
pippuria
Täytteet:
buffalo-mozzarellaa
chiliä
persiljaa
basilikaa
tomaattia
parmigianoa
voita
sieniä
sipulia
katkarapuja
sitruunaa
valkoista vermuttia

Jaa resepti

Ohje

Crostini:

Siivuta ciabatta (tai vaalea patonki tai vastaava) noin 1cm ohuiksi siivuiksi. Paista siivuja uunissa, kunnes ovat rapeita. Hiero sitten valkosipulin kynttä pintaan, ja sivele hyvää neitsytoliiviöljyä. Rouhi päälle suolaa ja pippuria.

Täyte 1. Leikkaa mozzarellasta siivuja, ja lisää päälle tuoretta, pilkottua chiliä. Sivele perään vielä hieman oliiviöljyä.

Täyte 2. Kalttaa tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi ne, ja pane ne crostinojen päälle. Silppua tuoreita yrttejä, ja sekoita ne valkosipulimurskaaan ja oliiviöljyyn. Pane seosta täytteeksi, ja raasta vielä päälle parmigianoa.

Täyte 3. Kuullota voissa sipulisilppua ja sieniä (esim. siitake- tai herkkusieni). Lisää joukkoon tuoretta persiljaa silputtuna. Täytä crostinot sipuli-sieniseoksella.

Täyte 4. Siivoa katkaravut (esim. tiikeri). Kuumenna pannussa oliiviöljy, ja pane siihen katkat kypsymään. Lisää tuoretta chiliä joukkoon, ja kypsennä puolisen minuuttia. Kaada pannulle sitruunan mehu, ja lisää reilusti valkosipulimurskaa. Anna hautua hetki, ja kaada sitten joukkoon reilu loraus vermuttia. Nosta katkaravut crostinojen päälle. Lisää kastikkeeseen basilikasilppua, ja keitä hetki kokoon. Kun kastike on keittynyt kokoon, lisää joukkoon reilu nokare suolatonta voita. Kaada kastike crostinojen päälle.

Tarjoa alkupalana shampanjan tai hyvä cavan kanssa. Varioi, ja keksi omat suosikkisi. Tällä alkupalalla on menestys taattu. Täyte 4. on mukaeltu Chef Jean Pierren reseptistä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 5 5 Jurin täytetty uunihauki
  • 9 9 Stroganov Jurin tapaan + Stroganov vanhaan tapaan
  • 2 2 Jurin NY- steak sandwich
  • 0 0 Jurin bacon steak sandwich
  • 3 0 Jurin täytetty uunikuha
  • 44 28 Sienisalaatti Jurin makuun

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään