Millainen kotikokki olet?

Meitä kotikokkeja on monenmoisia – niin ruoanlaittotavat, -tyylit kuin -bravuuritkin ovat jokaisella omat. Tiedätkö sinä, millainen kotikokki itse olet?

Kotikokki on koonnut yhteen yhdeksän hyvin erilaista kokkityyppiä ja heidän tyyliinsä sopivat reseptikokoelmat. Tutustu kokkityyppeihin ja valitse itsellesi parhaiten sopiva. Kotikokin rekisteröityneenä käyttäjänä voit liittää oman kokkityyppisi profiilikuvauksesi yhteyteen.

Noviisi

Olet innokas kokkaaja, jolle ruoanlaitto ei ole vielä rutiinia. Osaat tehdä jo tuttuja perusruokia, kuten makaronilaatikkoa, ainakin reseptien avulla. Erikoisempien ruokalajien edessä sormi menee vielä suuhun, mutta opiskelet ahkerasti ruoanlaittoa ja opit nopeasti.

Arkiruoan ahertaja

Et varsinaisesti rakasta ruoanlaittoa, mutta teet yksinkertaista kotiruokaa lähes päivittäin. Valmistat mieluiten helppoa, nopeaa ja edullista ruokaa. Teet tuttuja ruokia, ja käytät usein myös puolivalmisteita. Et vietä vapaa-aikaasi lueskelemalla ruokasivuja, vaan etsit reseptejä tarpeen mukaan.

Grillimestari

Lihaa, lihaa ja lihaa! Paistat pihvit ja grillaat kaikkea muutakin taidokkaasti. Kesäjuhlissa loistat grillin ääressä ja keräät pisteet kotiin. Muut saavat rauhassa hoitaa salaatit, kattaukset ja siivoukset.

Hullu kakkumestari

Leivot paljon ja teet toinen toistaan upeampia kakkuja ja leivoksia. Nautit mielikuvituksellisten kakkujen loihtimisesta, ja ne ovatkin usein niin hienoja, ettei työn tuloksia raaskisi edes syödä! Otat paljon kuvia luomuksistasi ja jaat niitä kavereidenkin ihasteltavaksi.

Kodin hengetär

Keittiö on sinulle kodin sydän. Valmistat maittavaa kotiruokaa päivittäin – nautit sekä ruoanlaitosta että leipomisesta. Kaapistasi löytyy luultavasti leikekirja, johon on kerätty hyväksi todettuja reseptejä. Käytät ahkerasti suosikkikeittokirjojasi ja vierailet usein ruokasivustoilla.

Kulinaristi

Rakastat hyvää ruokaa ja olet ehkä itsekin gourmet-kokki, ainakin satunnaisesti. Tunnet luultavasti myös viinejä. Nautit hienon menuun rakentamisesta vieraillesi, silloin kaikki on viimeisen päälle mietittyä. Arvostat ravintolaruokaa ja olet valmis käyttämään rahaa makuelämyksiin.

Pakastepizzan lämmittäjä

Syöt usein ulkona tai ostat valmisruokaa. Käytät paljon eineksiä, joita saatat innostua tuunaamaan. Pienillä nikseillä syntyy vaikka mitä. Voit esimerkiksi loihtia äitienpäiväleivoksen koristelemalla kääretorttuviipaleen kermavaahdolla ja mansikoilla.

Sosiaalinen kokkaaja

Et välttämättä laita ruokaa päivittäin, mutta sinusta on hauska kokata viikonloppuisin kavereiden kanssa, seurustella ja pitää hauskaa. Nautit ruoan ympärillä puuhastelusta ja hyvästä ruoasta, mutta pääasia sinulle on mukava yhdessäolo.

Superkokki

Olet varsinainen superkokki, vähintään puoliammattilainen. Tunnet oudoimmatkin raaka-aineet ja pystyt loihtimaan suussa sulavia herkkuja aineksista kuin aineksista. Pärjäisit loistavasti kokkikilpailuissa. Et juuri kaipaa reseptejä, koska loihdit ulkomuistista lähes mitä vain.