Gochujang-nakkikastike

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

65 g Valion voita (1,4 %)
300 g Sipulipussi
1 rkl Sokeria
1 dl Vehnäjauhoja (65 g)
1 rkl Inkivääriraastetta
6 Valkosipulinkynttä
7,5 dl Keitettyä vettä
2 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Gochujang-chilitahnaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
560 g Snellmanin kuorettomia nakkeja
2 Limen mehu (0,6 dl)
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Leikkaa sipulit puolikkaiksi renkaiksi ja laita voihin paistumaan, keskilämpö sopiva. Mausta heti sokerilla. Hienonna valkosipulinkynnet valmiiksi. Kuori inkivääripala lusikalla ja raasta se todella pieneksi. 

Kun sipuli on pehmeää ja ottanut hieman väriä, lisää desi jauhoja joukkoon ja kuumenna reilusti vettä keittimellä. Vähennä 2/6:een tai pysy keskivaiheilla. Kypsennä viisi minuuttia välillä sekoittaen. Inkivääri ja valkosipuli mukaan, avaa makuja minuutin ajan. 

Lisää tulikuuma vesi voi-jauhoseokseen pienissä erissä, koko ajan sekoittaen. Lämpö nolliin, sekoita soijakastike ja chilitahna tasaiseksi pienessä kipossa. Valuta kastikkeeseen, jatka mustapippurilla. 

Sekoita tasaiseksi, levy täysille. Kun alkaa kuplimaan, kansi päälle ja lämpö 1/6:een. Heti kun olet saanut kastikkeen hautumaan, siirrytään riisiin. 

Huuhtele se kolme neljä kertaa kylmällä tai haalealla vedellä, niin saadaan ylimääräistä tärkkelystä pois. Riisiä ja vettä mitataan saman verran keittimeen. 7 dl molempia on riittävä tähän kastikemäärään. Jos jää yli, käytä vaikka munariisissä.

Siivuta nakit sentin kolikoiksi, upota kastikkeeseen ja sekoita tasaiseksi. Kiehauta, laske 1/6:een ja kansi takaisin päälle. Kun riisi on valmista, puristetaan mehu talteen limeteistä. 

Kastike sivuun, lisää sitrusmehu ja sekoita tasaiseksi. Annostele. Suolattoman jasmiiniriisin tilalla voi käyttää keitettyjä perunoita. 

Toisena päivänä riisi on kuivempaa ja kastike paksumpaa, joten molempien joukkoon kannattaa laittaa vettä ennen lämmitystä. Ihan vähän. 

Jos haluat syntisempää, paista nakkiviipaleet öljyssä.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Japanilainen curry
  • 2 0 Korealaiset lihapullat
  • 0 0 Japanilainen kanacurry
  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 0 0 Nakkikastike
  • 1 0 Misopullat

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään