Misopullat

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Lihapullat
2 rkl Valion voita (1,4 %)
100 g Sipulia
400 g Naudan jauhelihaa (17 %)
Kananmuna
0,5 dl Pankojauhoja
0,5 dl Täysmaitoa
2 rkl Vaaleaa misotahnaa (10,2 %)
2 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
3 tl Inkivääriraastetta
Kastike
3 dl Vettä
3 rkl Fariinisokeria
3 rkl Pirkan riisiviinietikkaa
2 rkl Vaaleaa misotahnaa
2 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
Lisäksi
Suolatonta jasmiiniriisiä
Kevätsipulia

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml.

Edellisellä kerralla korealaisia lihapullia, tänään miedompia misopullia. Vaikka pakkanen puree, laitan silti shortsit jalkaan. Tuttu näky Tikkurilan asemalla. 

Hienonna sipuli. Ota jauheliha huoneenlämpöön, yhdistä pankojauho ja täysmaito pienessä kipossa.  Laita sipuli voihin paistumaan, keskilämpö sopiva. Sillä aikaa kuoritaan inkivääripala lusikalla ja raastetaan se pieneksi. 

Kun sipuli on pehmeää ja ottanut hieman väriä, siirrä sivuun jäähtymään. Seuraavaksi pullakastike - sekoita misotahna, soijakastike, mustapippuri ja inkivääriraaste tasaiseksi. Jos haluat, hienonna mukaan vielä kaksi valkosipulinkynttä. 

Uuni 225 asteeseen. Lisää isoon kulhoon kaikki taikinan ainekset. Sekoita sormilla tasaiseksi - hellästi parin minuutin ajan. Jos työstät liian kauan tai liian rajusti, tulee pullista sitkeitä. Tässä vaiheessa ystävä laittoi riisin ja veden keittimeen.

Muista huuhdella kolme neljä kertaa kylmällä vedellä, niin saadaan ylimääräistä tärkkelystä pois. Pyöritä kostutetuilla käsillä taikinasta pyöryköitä, 15 kappaletta. Aseta pellille leivinarkin päälle. 

Kun uuni on halutussa lämpötilassa, siirrä keskitasolle. Kypsennä vartin ajan. Sinä aikana saksitaan kevätsipulia pieneen rasiaan, joka viedään jääkaappiin. 

Mittaa pannulle vesi, fariinisokeri, riisiviinietikka, misotahna sekä osterikastike. Sekoita tasaiseksi. Nostin lihapullapellin ritilän päälle jäähtymään.

Levy täysille. Kun alkoi kuplimaan, laskin keskilämmölle ja keitin kymmenen minuuttia, välillä sekoittaen. Viisi minuuttia kuitenkin riittää. Upotin pullat soosiin ja kypsensin vielä viiden minuutin ajan. Kokosin annokset ja koristelin kevätsipulilla. 

Miten kävi? Lihapullat olivat herkullisia ja meheviä. Myös kastikkeessa maku kohdillaan, mutta se jäi odotettua ohuemmaksi. 

Olisin voinut korjata tilanteen maissitärkkelyksen ja kylmän veden seoksella (molempia 1 rkl), mutta en jaksanut. Vetinen kastike ei haittaa riisin kanssa, sekoittaa vain keskenään ja lusikoi ääntä kohti. 

Jos haluat salaattia kaveriksi, suosittelen jälleen sitruksista seesamikaalia. Kastikkeen sokerin voi vaihtaa kotimaiseen hunajaan - se on makeampaa, joten 2 rkl riittäisi. Jos käry ei haittaa, voit valmistaa pullat uunin sijaan pannulla. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään