Nakkikastike

9 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

100 g Valion voita (1,4 %)
300 g Sipulia
3 tl Sokeria
5 rkl Tomaattisosetta
6 tl Maillen dijonia
6 rkl Vehnäjauhoja
12 dl Keitettyä vettä
1 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 dl Kikkomanin soijakastiketta (16,9 %)
560 g Snellmanin kuorettomia nakkeja
215 g Felixin suolakurkkuja

Jaa resepti

Ohje

On se sininen leikkuulauta vaan niin ikoninen.

Olin tyytyväinen makuun, mutta kastike olisi saanut olla vähän paksumpaa. Laitan seuraavalla kerralla jauhoja 7-8 rkl. Jos käytän pastaa, 7 rkl riittää. Jos muusia, 8 rkl on sopiva. 

Omat numerot muusille - 2 kg jauhoisia perunoita, 2,5 dl täysmaitoa, 150 g Valion voita (1,4 %) ja 2 tl suolaa. Lisää tarvittaessa hieman maitoa. 

Ohjeella tulee lähes 2,5 kg kastiketta jos suolakurkut lasketaan mukaan, joten sopiva määrä kuivapastaa olisi 1 kg. Oma kattila sen verran pieni, että tekisin tuon kahdessa erässä. Tekisin toki muutenkin, koska syöjiä niin vähän. 2,5 litraa vettä, 4 tl suolaa ja 500 g kuivapastaa. Toinen vaihtoehto olisi 3,75 litraa ja 6 tl. 

Ota voi huoneenlämpöön ja hienonna sipuli. Puolikkaat ohuet renkaatkin käyvät. Kypsennä keskilämmöllä pehmenemiseen asti. Voit ottaa myös pientä väriä. Sipulin tekeytyessä kuumenna vettä keittimellä ja siivuta nakit. Lisää tomaattisose, sekoita ja laske alhaiselle keskilämmölle.

Neljän minuutin päästä sinapin vuoro. Sekoita. Heti perään jauhot, sekoita jälleen tasaiseksi. Kypsennä niitä kolmen minuutin ajan, välillä sekoittaen. Kaada desi vettä pannulle ja sekoita niin kauan, että se on imeytynyt. Toista loppuun asti. Mausta pippurilla ja soijakastikkeella. Upota nakit joukkoon. 

Kiehauta ja hauduta kannen alla miedolla lämmöllä yhteensä puolen tunnin ajan. Jos teet pastaa kaveriksi, aloita se vartin kohdalla. Jos muusia, laita kuoritut perunapalat heti tulille. Sekoita kastiketta kymmenen minuutin välein. 

Viimeistele annokset suolakurkkukuutioilla. Punajuurikin on hyvä valinta. Jokainen ruoka tarvitsee happoa - kevyet vähemmän, tuhdit enemmän. 

Jos käytät viimeistelyssä makean hapokkaita juttuja, jätä kastikkeen sokeri pois. Ennen kuin teet resepteilläni, kannattaa lukea profiilitekstini ja painaa alku mieleen. 

Söin tätä siis muusin kanssa. Jos valitset hiilariksi pastan, tee kastikkeesta täyteläisempi - keitettyä vettä desi vähemmän ja lopussa desi täysmaitoa.

Myöhäinen tarkennus. Sopiva määrä vehnäjauhoja tähän reseptiin - 100 g.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään