Helpot kanarullat

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Tarvitset
Riisipaperia
Jääsalaattia
Kanaa
Kana
400 g Kanan jauhelihaa
Kastike
2 Valkosipulinkynttä
Limen mehu
2 tl Paahdettua seesamiöljyä
Kastike
1 rkl Sokeria
1 rkl Rypsiöljyä
2 rkl Soijakastiketta (16,9 %)
2 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
2 Thaichiliä pakastimesta

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. 

Edullista, mutta niin herkullista. Elämäni pähkinänkuoressa. Reseptin kana riittää seitsemään rullaan. 

Vähän ainesosia, paljon syvyyttä - suola, rasva, happo, umami, karvas, makea, tulinen. Olen laittanut ne jälleen tasapainoon, niin hyvin kuin osaan. 

Näitä on tullut vedettyä yllättävän monta kertaa kuukauden sisällä, sillä ovat kevyitä ja nopeita tehdä. Ovat lisäksi helpompia syödä kuin aasialaiset salaattikupit. 

Kana huoneenlämpöön, valmista puolen tunnin päästä. Ennen sitä tehdään kastike, hienonnetaan valkosipuli veitsellä ja puristetaan limetin mehu talteen. Leikkasin chilit ohuiksi renkaiksi. Sitrus painoi 90 g, molemmat valkosipulinkynnet olivat isoja. 

Jauheliha kuumennetulle pannulle. Otin pintoihin väriä ilman rasvaa. Murensin, laskin 3/6:een ja valutin kastikkeen joukkoon. 

Kun kana on mehevän kypsää, imenyt kastiketta itseensä ja suurin osa nesteestä haihtunut - laske 2/6:een ja lisää valkosipuli. Avaa makuja kahden minuutin ajan, välillä sekoittaen. 

Siirrä proteiini isolle syvälle lautaselle, valuta limemehu mukaan. Viimeistele paahdetulla seesamiöljyllä, sekoita tasaiseksi. 

Paahdettu seesamiöljy lisätään viimeistelyvaiheessa, sillä se kitkeröityy kuumennettaessa. Limemehu lopussa, jotta raikkaus säilyy. Valkosipulista tulee pistävän makuista, jos sitä kypsennetään liian kauan tai kovalla lämmöllä.

Kuumenna reilusti vettä keittimellä. Jos haluat säästää pari minuuttia, starttaa vesi juuri ennen valkosipulin lisäämistä. Kaada vastakeitetty vesi syvään ja laakeaan astiaan. Odota pieni hetki ja aloita nopea uittaminen. 

Heti kun olet pehmentänyt riisipaperin ja asettanut sen lautaselle, täytä ja kääri välittömästi. Tarttuvat nimittäin lautaseen, jos joutuvat odottamaan. Lusikoi kanaa salaatinlehtien päälle. 

Ovat parhaimmillaan vastarullattuna, joten näitä tehdään yksi kerrallaan syöjää kohden. Loistavaa seurusteluruokaa. 

Panosta osterikastikkeeseen. Laadukkaissa on reilusti osteriuutetta, 30-40 %. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään