Mangokana

4 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Proteiini
600 g Kanan paistileikettä
Marinadi
117 g Santa Marian mangochutneyta
0,25 dl Soijakastiketta (16,9 %)
75 g Limetin mehu (0,28 dl)
1 rkl Meiran curryjauhetta
2 rkl Osterikastiketta (7,6 %)
3 Thaichiliä pakastimesta

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml.

"Sun jutut on ihan mahottomii". Totta, tulee usein möläytettyä kaikenlaista. Sille on syynsä, miksi neljä naista blokkasi minut toukokuussa 2019. Parempi vain olla hiljaa ja keskittyä täysillä resepteihin. Jo 144 kasassa. 

Lisää marinadin ainekset syvälle lautaselle ja sekoita tasaiseksi. Jätin chilit ohuiksi renkaiksi, mutta voihan ne hienontaakin. Nosta paistileikkeet isoon ja vahvaan pakastuspussiin, valuta kastike joukkoon. 

Laita hyvään solmuun ja puristele hellästi niin kauan, että marinadi on tasaisesti mukana. Vie jääkaappiin ja marinoi yhdeksän tunnin ajan. Pussia voi käännellä pari kertaa tuona aikana. 

Marinointi hoidettu - ota proteiini huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Vartin kohdalla paistileikkeet ja marinadi pellille leivinarkin päälle, anna jokaiselle oma tila. Käännä uuni 225 asteeseen ja starttaa riisi. 

Käytin jasmiiniriisiä, jonka huuhtelin neljä kertaa kylmällä vedellä. Laitoin molempia saman verran keittimeen (4 dl). 

Kun uuni on halutussa lämpötilassa, siirrä pelti keskitasolle. Kypsennä 18 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä kymmenen minuutin ajan. Jos on kiire syömään, viisi minuuttia riittää. 

Lusikoi kastiketta ja kanaa suolattoman jasmiiniriisipedin päälle. Viimeistele kevätsipulilla tai korianterisilpulla. 

Reseptillä tulee tulista. Jos haluat mietoa, vaihda kolme thaichiliä yhteen medium chiliin. En suosittele jättämään chiliä kokonaan pois, sillä kanassa on reilusti sokeria (67 g).

Hain osterikastikkeen aasialaismarketista. Olen käyttänyt tähän mennessä vain Mae Kruaa, seuraavaksi kokeilen Lee Kum Keen versiota. Jos suomalaiskauppa on ainoa vaihtoehto (otan osaa), nappaa Santa Marian pullo koriin - se on riittävän hyvää. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään