Amerikkalainen perunapaistos 17.7.2023

1 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

muusiperunoita
maitoa
piimää
suolaa
voita
kevätsipulisilppua
paistettua pekonia paloina
cheddaria raasteena
pankoa/korppujauhoja

Jaa resepti

Ohje

Valmista muusi joko maidosta tai maito-piimän sekoituksella tai pelkällä piimällä, mausta itsellesi sopiva suolan määrä huomioiden että pekonista tulee vielä suolaisuutta. Saa jäädä löysähköksi. Lisää kevätsipulin varsisilppua, paistettua pekonia murusteltuna, sekoita hyvin ja maista- tasapainota maut tarvittaessa.

Kaada muusi voideltuun uunivuokaan, lisää päälle panko/korppujauhoja ja cheddarraastetta, gratinoi kunnes pinta on kauniin värinen.

 

Jaa mikä tästä tekee amerikkalaisen? Noh, joskus törmäsin Rachael Rayn reseptiin "kevyt muusista" ja siinä muusi tehtiin piimään, lisättiin kevätsipulia ja pekonia. Joten siksi nimesin tämän amerikkalaiseksi, tulihan tähän vielä cheddariakin joka on monen amerikkalaisen ruoan lisä...

Oman vuokani tein 5l kattila täynnä perunaa ja tästä riitti juuri sopivasti (jäi vielä hieman) 12 aikuiselle, tarjosin sen kassler-vuoan kanssa, linkitys ohessa siihenkin.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 2 3 Kassler-vuoka 14.7.2023

Samankaltaisia reseptejä

  • 8 5 Amerikkalainen PäärynäTorttu
  • 59 15 Nopea perunapaistos
  • 6 0 Amerikkalainen murupiiras
  • 2 2 Mustikkainen fetasalaatti 17.7.2023
  • 32 1 Pancake / Amerikkalainen pannukakku
  • 4 3 Amerikkalainen omenapiiras

Kommentit

Taskuvenus
Näitä ruokia joita voi etukäteen tehdä isommalle väkimäärälle ei ole ikinä liikaa! Ja testaa ihmeessä pelkkänä muusinakin, ei tätä tarvitse paistaa jos ei halua. Piimä antaa kivan maun tähän ja keittiön jesari pekoni on aina pop! Ei mikään kevyt mutta sitäpä ei nyt haettukaan....

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään