Jamaikalainen kanapiirakka

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Taikina (12 kpl)
3 dl Vettä (42-45 astetta)
11 g Pussi kuivahiivaa
1 tl Suolaa
3 tl Sokeria
0,5 dl Öljyä
7-8 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
Riisi
1 dl Raakaa puuroriisiä
3,75 dl Keitettyä vettä
0,25 dl Maggi-kastiketta (16 %)
Jauheliha
0,1 dl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
145 g Sipuli
Puolikas punainen paprika
0,1 dl Öljyä
2 tl Curryjauhetta
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
0,5 tl Jauhettua maustepippuria
0,5 tl Kuivattua timjamia
3 Valkosipulinkynttä
0,1 dl Tulista Tabascoa (habanero)
Loput
Kananmuna
50 g Valion voita (1,4 %)
Viimeistely
Salaattia
Minitomaattia
Limemajoneesia / jogurttikastiketta

Jaa resepti

Ohje

Suomalaisen lihapiirakan ja jamaikalaisen beef pattyn söpö risteytys. Pitikin sanoa noin - nyt tekee mieli tehdä lapsi yhden aasialaisen kanssa.

Jamaikalaisessa käytetään siis pelkkää nautaa, mutta kanalla ja riisillä säästää muutaman euron. Puolet currysta oli ruskeaa (Meira), puolet keltaista (Xtra).

Sekoita kastike rasiassa ja vie jääkaappiin maustumaan. Tee taikina isoon kulhoon, peitä liinalla ja jätä kohoamaan 45 minuutiksi. Ota jauheliha heti huoneenlämpöön ja paista puolen tunnin kohdalla.

Ennen sitä tehdään puuroriisi, joka kypsyy keskilämmöllä vartissa. Sinä aikana ehdit leikkaamaan puolikkaan paprikan pieniksi kuutioiksi, hienontamaan sipulin sekä sekoittamaan mausteet. Kun riisi on imenyt liemen mutta näyttää vielä mehevältä, voi sen siirtää sivuun. 

Puoli tuntia kulunut, paista jauheliha. Lisää sipuli, paprika sekä kuivamausteseos ajoissa, tuore valkosipuli lopussa. Siirrä valmis kana sivuun, tumputa habanerokastike mukaan ja sekoita tasaiseksi. 

45 minuuttia kellossa - jaa taikina 12 osaan, pyörittele palloiksi. Vedä sormilla sopivan ohueksi ja soikion muotoon. Nyt kun jauheliha on jäähtynyt, lisää siihen riisi. Seokseen tulee vielä raaka kananmuna, joka pitää homman kasassa. Sekoita tasaiseksi. 

Lusikoi täytettä toiselle puolelle. Jaa se piirakoille niin tasaisesti kuin mahdollista. Jätä reunoihin tilaa. Kansi päälle, sulje hyvin, siirrä pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 13,5 minuutin ajan. 

Uuneissa on hieman eroja, joten silmäile. Kun niissä on hyvä väri, ota pois. 12 piirakkaa valmistuu kahdessa erässä. Sivele valmiit sormisyötävät voisulalla. 

Täytä jäähtynyt piirakka salaatinlehdillä, neljään osaan leikatuilla minitomaateilla sekä limemajoneesilla tai jogurttikastikkeella. Ruokajuomana kokista, koska olen ikuinen lapsi. 

Jos et halua tulisuutta, käytä vihreää Tabascoa. Maggin voi korvata soijakastikkeella.

Kyllä, kanaan tulee yhteensä 0,2 dl öljyä. Kyseessä ei ole ikinä virhe, tykkään vain lisätä öljymäärän erissä. 

Limemajoneesi - 200 g valmista majoa (Hellmann's) ja 80 g limen mehu (0,3 dl). 

Jogurttikastike - 200 g turkkilaista jogurttia, 1 tl sokeria, 0,5 tl suolaa, 0,25 tl mustapippuria, puolikkaan limen mehu (0,15 dl) ja hienonnettu valkosipulinkynsi.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään