Uunilihapiirakat

6 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

Taikina (12 kpl)
3 dl Vettä (42-45 astetta)
11 g Pussi kuivahiivaa
1 tl Suolaa
3 tl Sokeria
0,5 dl Öljyä
7-8 dl Puolikarkeita vehnäjauhoja
Riisi
1 dl Raakaa puuroriisiä
3,75 dl Keitettyä vettä
0,25 dl Maggi-kastiketta (16 %)
Jauheliha
400 g Sika-nautajauhelihaa (23 %)
145 g Sipuli
2 tl Paprikajauhetta
1 tl Suolaa
0,5 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Cayennepippuria
2 Valkosipulinkynttä
Loput
Kananmuna
50 g Valion voita (1,4 %)
Viimeistely
Felixin suolakurkkua
Snellmanin kuorettomia nakkeja
Ketsuppia
Sinappia
Majoneesia

Jaa resepti

Ohje

2-vuotiaana opettelin kaikki automerkit, lukioaikoina rakastelin espanjan kielen kanssa. Tällä hetkellä reseptien tekeminen ykkössijalla.

Tee taikina isoon kulhoon ja jätä liinan alle kohoamaan 45 minuutiksi. Ota jauheliha heti huoneenlämpöön ja paista puolen tunnin kohdalla. 

Ennen sitä tehdään riisi, joka kypsyy keskilämmöllä vartissa. Sen valmistuessa hienonnetaan sipuli ja sekoitetaan mausteet. Kun riisi on imenyt liemen mutta näyttää vielä mehevältä, on se valmista. 

Puoli tuntia kulunut, paista jauheliha. Lisää sipuli sekä kuivamausteseos ajoissa, tuore valkosipuli lopussa. Siirrä mehevä, miellyttävän tuoksuinen ja sopivasti väriä ottanut liha sivuun. 

Kun lisäsin sipulin ja kuivamausteet, oli lämpö 4/6:lla. Kun otin valkosipulin kyytiin, oli levy 2/6:lla. 

45 minuuttia kellossa - jaa taikina 12 osaan, pyörittele palloiksi. Vedä sormilla sopivan ohueksi ja soikion muotoon. Nyt kun jauheliha on jäähtynyt, lisää siihen riisi. Seokseen tulee vielä raaka kananmuna, joka pitää homman kasassa. Sekoita tasaiseksi. 

Lusikoi täytettä toiselle puolelle. Jaa se piirakoille niin tasaisesti kuin mahdollista. Jätä reunoihin tilaa. Kansi päälle, sulje hyvin, siirrä pellille leivinpaperin päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteessa 13,5 minuutin ajan. 

Uuneissa on hieman eroja, joten silmäile. Kun niissä on hyvä väri, ota pois. 12 piirakkaa valmistuu kahdessa erässä. Sivele valmiit sormisyötävät voisulalla. 

Täytä jäähtynyt piirakka - suolakurkkua, uunissa / pannulla / mikrossa lämmitetty ja jälkikäteen puolitettu nakki (tai kaksi), ketsuppia, sinappia sekä majoneesia. Suolakurkun voi vaihtaa hapankaaliin. Nakkien tilalla toimii hyvin myös paistettu kananmuna.

Maggi-kastikkeen voi korvata soijakastikkeella. Liemikuutiokin käy, kunhan muistat nostaa veden neljään desiin. Nakit eivät ole pakollisia, sillä täytettä oli runsaasti. 

Ystävä muotoili piirakat. Eihän ne mitään kauniita ole, mutta olen tyytyväinen koska en pystyisi parempaan. Reseptin Maggi-kastiketta saa aasialaisista kaupoista. Voittaa liemikuutiot, sillä tuossa on enemmän syvyyttä (etikka 4 %).

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään