Kanakastike

6 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Kastike
4 rkl Valion voita (1,4 %)
225 g Sipulia
2 Medium chiliä
4 tl Tomaattisosetta
4 rkl Jauhoja
4 Valkosipulinkynttä
2 tl Xtran curryjauhetta
2 tl Paprikajauhetta
0,67 tl Inkiväärijauhetta
6 dl Kanalientä (2 liemikuutiota)
2 dl Kuumaa vettä
0,5 tl Suolaa
2 tl Sokeria
1 dl Maitoa
Limen mehu
Kana
2 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
2 tl Meiran curryjauhetta
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
Kaveriksi
Suolatonta jasmiiniriisiä

Jaa resepti

Ohje

0,67 tl inkiväärijauhetta = 4 tl tuoretta. Mitä enemmän rasvaa maidossa on, sen parempi. Jos et halua savuisuutta ruokaan, käytä tilalla tavallista paprikajauhetta.

Tässä voi myös käyttää itsetehtyä curryjauhetta, joka on yksinkertaisimmillaan neljän mausteen seos. 6 tl jauhettua korianteria, 5 tl jauhettua kurkumaa, 4 tl juustokuminaa sekä 1 tl jauhettua kanelia.

Aseta kana huoneenlämpöön ja paista se puolen tunnin päästä. Sinä aikana voit hienontaa sipulin ja chilin sekä mitata mausteet valmiiksi jauhelihalle. Ota voi hetkeksi huoneenlämpöön pehmenemään. 

Pannu kuumaksi ja voi sulamaan. Kypsennä sipuli keskilämmöllä pehmeäksi. Pientä väriäkin kannattaa ottaa - ruuanlaiton kulmakiven kanssa kärsivällisyys palkitaan. Jos haluat itsellesi kuitenkin enemmän aikaa, voi sen kesyttää alhaisella keskilämmöllä.

Heti kun olet saanut sipulin pannulle, aloita kanan valmistus viereisellä levyllä. Pinnat kovalla lämmöllä, sen jälkeen vähennetään tehoa, murennetaan proteiini ja lisätään mausteet. Siirrä valmis kana sivuun odottamaan. 

Lisää chili sipulin joukkoon. Nyt kun vapaa-aikaa löytyy, mittaa jauhot sekä kuivamausteet omiin kippoihin, hienonna valkosipuli sekä keitä kanaliemeen vesi. 

Kun sipuli näyttää sopivalta, lisää tomaattisose ja laske alhaiselle keskilämmölle. Herättele sitä kolmen minuutin ajan. Seuraavana jauhot - kypsennä niitä minuutti ennen kuin lusikoit kuivamausteet ja valkosipulit pannulle. Näille riittää minuutti. Eli tomaattisose yhteensä viisi minuuttia, jauhot kaksi ja loput yhden. 

Valkosipuli ja mausteet ovat heränneet - lisää kanalientä pieni määrä ja sekoita niin kauan, että seos on tasaista. Toista tätä niin kauan, että liemi loppuu. Aseta nyt kana kastikkeeseen. Ota pannun pohjalle jääneet maut talteen 2 dl vedellä ja valuta soosiin. Mitään ei heitetä menemään!

Mausta suolalla / soijakastikkeella ja sokerilla. Sekoita tasaiseksi. Kiehauta ja laske alhaiselle lämmölle kevyesti porisemaan kannen alle riisin valmistumisen ajaksi. Kastiketta kannattaa sekoittaa vähän väliä. Purista limen mehu juuri ennen loppusuoraa. 

Kun riisi on valmista, sammuta levy ja kaada (täys)maito kastikkeen joukkoon. Siirrä sivuun ja valuta limemehu mukaan, sekoita tasaiseksi. Annostele ja nauti. 

Riisille ja kanakastikkeelle kannattaa tehdä salaatti jääkaappiin ennen ruuanlaiton aloittamista. Esimerkiksi raastettu porkkana ja ananaspalat tölkkirenkaista. Ei mitään trendikästä, mutta ei tarvitsekaan. 

Sopiva määrä keittämätöntä riisiä tähän reseptiin - 5,5 dl.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään