Makaronimössö aasialaisittain

3 annosta 30 - 60 min

Raaka-aineet

Sipuli
50 g Valion voita (1,4 %)
130 g Sipulia
Ripaus suolaa
Liha
400 g Sika-nautajauhelihaa (23 %)
2 rkl Soijakastiketta (12 %)
2 tl Fariinisokeria
0,5 tl Suolaa
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Cayennepippuria
2 tl Spice Upin inkivääritahnaa
Pasta
3,2 l Vettä
4 tl Suolaa
400 g Halvinta makaronia
Viimeistelyyn
1 dl Pastan keitinvettä
Limen mehu

Jaa resepti

Ohje

Ei se kaunista ole, mutta ei tässä olla ikinä mentykään ulkonäkö edellä.

Ensimmäinen resepti sika-nautajauhelihasta. Edullisen nistipadan saa helposti nostettua herkuksi. 

Tästäkin reseptistä löytyy viisi pakollista - suola, rasva, happo (pyhä kolminaisuus) sekä umami ja karvas. Sokerin ja chilin voi siis jättää pois, mutta en suosittele tekemään niin. Sitrus rakastaa molempia. 

Valitse kaupasta lime, joka painaa vähintään 80 g. Oma oli peräti 110 g ja siltikään ei tullut liikaa sitrusta ruokaan. Sika-naudan ja voin rasva pitää huolen, että isokin lime tulee pehmeästi esille. 

Lihaan voi lisätä kaksi hienonnettua valkosipulinkynttä. Jos haluat tulista, tuplaa cayenne. Voihan tässä kokeilla tuoreitakin jauheen  tilalla. Suositus - 2 medium chiliä. Käytän usein jauhetta, koska se on halvempaa.

Ota jauheliha ja voi huoneenlämpöön. Hienonna sipuli. Kypsennä sitä alhaisella keskilämmöllä / keskilämmöllä niin kauan, että se on pehmeää ja ottanut hieman väriä. Mausta alussa kevyellä suolalla. Siirrä sivuun pienelle syvälle lautaselle. 

Mausteet tasaiseksi. Paista proteiini. Pinnat todella kuumalla, kypsennetään loppuun vähän pienemmällä. Kastike kyytiin murentamisen jälkeen. Sipuli rasvoineen mukaan loppusuoralla. Siirrä mehevän kypsä liha sivuun ja laita kansi päälle. 

Keitä pasta napakan kypsäksi. Purista sen kypsymisen aikana limemehu valmiiksi. Ota keitinvettä talteen juuri ennen pastan valuttamista. Tai sitten valutat, otat kaiken talteen ja mittaat siitä sopivan määrän. 

Miksi keitinvettä kannattaa aina lisätä pastaan? Sen ansiosta ainekset yhdistyvät paremmin toisiinsa. Lisäksi se tekee ruuasta mehevämpää. 

Yhdistä liha, pasta, keitinvesi ja limemehu - sekoita tasaiseksi. Annostele ja nauti. Jos olisin ruokastailaaja, viimeistelisin annokset vihreällä ja punaisella. Vihreä = tuore korianteri / kevätsipuli, punainen = paprikakuutiot / minitomaattikuutiot.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Jauhelihakastike pastalle
  • 1 0 Piri piri -kana
  • 3 4 Makaronimössö munalla ja makkaralla
  • 2 0 Karibialainen kanakastike
  • 2 0 Uunilihapiirakat
  • 0 0 Kodittoman pasta

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään