101 224
101 224

Muhkea Suklaakakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

50 g taloussuklaata
4 kananmunaa
dl sokeria
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
3 munan valkuaista
1 1/4 dl sokeria
1 rkl kaakaojauhetta
75 g hasselpähkinää jauhettuna
öljyä
250 g taloussuklaata
5 rkl vettä
n.6 dl kuohukermaa
suklaalehtiä/lastuja
tomusokeria

Jaa resepti

Ohje

Voitele ja korppujauota kakkuvuoka (20cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sulata suklaa ja lisää se vaahtoon, varovasti. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe (siivilöi) ja leivinjauhe keskenään. Lisää se taikinaan. Kaada taikina vuokaan ja paista se 180`c n-25-30min. Jäähdytä kakkua vuuassa muutama minuutti ja kumoa se.

Vähennä uunin lämpötila 110`c. Piirrä leivinpapereille 20cm (vuoan kokoista) ympyrää, eri papereille/omille pelleille. Öljyä alue. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää puolet sokerista ja jatka vaahdottamista, kunnes marenkivaahto ei valu.

Sekoita kaakaojauhe ja loppu sokeri, sekä jauhetut pähkinät keskenään ja lisää se valkuaisvaahtooan nostellen. Lusikoi/pursota marenki piirretyille levyille. Kypsennä niitä uunissa n.1,45 tuntia. Anna niiden jäähtyä ja irroita ne sitten leivinpaperilta.

Halkaise kakku kahdeksi levyksi.

Sulata kuorrutuksen suklaa (vesihauteessa) ja anna jäähtyä. Vaahdota kuohukerma kovaksi vaahdoksi ja lisää siihen sula suklaa.

Laita marenkilevy kakkupohjan päälle, levitä sille hieman kuorrutetta ja sen päälle kakkupohjan kansi ja sen päälle toinen marenkilevy. Levitä loppu kuorrutus kakun pälle ja reunoille. Koristele suklaalehdilla/lastuilla a tomusokerilla.

Pidä kakkua viileässä vähintään 1 tunti, ennen tarjoilua.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 2 3 Vadelma- Suklaakakku

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään