23 302
23 302

JouluBoston

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

dl maitoa
1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 muna
1 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
n.7½ dl vehnäjauhoja
100 g voita
muna voiteluun
raesokeria
dl tomusokeria + vettä
1 prk luumuhilloa

Jaa resepti

Ohje

Ota irtopohjavuoka, laita leivinpaperia pohjan väliin, voitele reunat rasvalla. Sekoita kuivahiiva ja kardemumma pariin desiin jauhoja. Ota voi huoneenlämpöön pehmenemään. Mittaa muut aineet.

Lämmitä maito, lisää siihen sokerit, muna ja hiiva-jauhoseos, sekoittele hyvin. Sekoittele taikinaan yht. 6 dl jauhoja ja vaivaa sitten pehmeä voi taikinaan. Lisää loput jauhot. Vaivaa taikina kunnes irtoaa käsistä. Peittele taikina liinalla ja jätä nousemaan noin puoleksi tunniksi.

Ota palanen taikinaa ja tee siitä vuoan kokoinen pohja pullalle. Voitele pohja luumuhillolla. Kaulitse lopputaikina suorakaiteen muotoon ja levitä sille loppu luumusose. Kääri rullalle ja leikkaa yhtäsuuriksi paloiksi. Laita palat vuokaan pohjan päälle. Anna kohota liinalla peitettynä. Voitele munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 200 noin ½ tuntia tai kunnes näyttää kypsältä.

Sekoita teelusikalliseen vettä tomusokeria, lisää vettä tipottain kunnes saat sopivan notkeaa massaa. Pursota bostonin päälle koristeeksi.

Kahvipöytään laitettaessa voi sirotella vielä tomusokeria lumeksi.

 

 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään