Tuorepasta Lasagne

Raaka-aineet

Pasta:
5 dl durum vehnäjauhoja
3 (ehkä 4) luomukananmunaa
(1) dl (punajuurisurvosta)
Jauhelihakastike:
400 g lampaan tai naudan jauhelihaa
1 iso Sipuli
1 valkosipulin kynsi
kourallinen herkkusieniä viipaleina
1 prk tomaattimurskaa
1 rkl pestoa
suolaa ja mustapippuri myllystä
Valkokastike:
50 g voita
1/2 dl vehnäjauhoja
0,8 dl maitoa
2 dl voimakasta juustoa kuten musta- tai punaleima ementalia
suolaa ja viherpippuria
täytteitä:
1 munakoiso
1 rasia kirsikkatomaatteja
tuoretta basilikaa
tuoretta persiljaa
oliiveja

Jaa resepti

Ohje

Valmista pasta:

Näillä määrillä pastasta jää puolet yli, mutta samalla vaivalla valmistat omatekoista pastaa, joko kuivattavaksi tai pakastettavaksi.

Sekoita ja vaivaa kananmunat (sekä punajuurisurvos) ja jauhot kunnes taikina on kimmoisaa ja samettisen tasaista. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään.

Valmista jauhelihakastike:

Ruskista lampaanjauhelihaa (tai nautaa). Lisää 1 iso sipuli, valkosipulinkynsi ja kourallinen herkkusieniä. Kuulota hetki ja lisää 1 purkki tomaattimurskaa ja rkl pestoa. Hauduta kunnesosa nesteestä on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tee jauhelihakastikkeen hautuessa valkokastike:

Sulata paksupohjaisen kattilan pohjalla noin 50 g voita. Lisää kattilaan noin 1/2 dl vehnäjauhoja ja kiehauta ne rasvassa. Lisää sekoittaen ja vähitellen vajaa 1 litra maitoa ja anna kiehataa.

Lisää joukkoon 2-3 dl voimakasta juustoraastetta, kuten musta- tai punaleima emmentalia tai parmesanin ja mozzarellan sekoitusta. Anna hautua 5 minuuttia ja mausta suolalla ja viherpippurilla.

Jossain vaiheessa on hyvä muistaa valmistaa lasagnelevyt. Ota puolet taikinasta jääkaapista ja tee siitä ohuita (1-1,5mm) levyjä kaulien tai käytämällä pastakonetta.

(Toisesta puolikkaasta valmistat jotain muuta kuviopastaa, jonka voit vaikka kuivata ja säilyttää ilmatiiviissä purkissa. Jos et halua näin tehdä kannattaa punajuuri korvata yhdellä munalla, koska lasagnessa punainen väri lähes katoaa.)

Kokoa lasagne. Alin kerros jauheliha- ja valkokastiketta. Toinen kerros jauheliha- ja valkokastiketta, munakoisoa, kirsikkatomaattia ja tuoreita yrttejä, kuten basilikaa ja persiljaa. Kolmas kerros kuten toinen. Viimeisen kerroksen päälle lisäksi oliiveja ja juustoraastetta.

Uuniin 175C noin 45min tai kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä hetki uunista ottamisen jälkeen ja tarjoile salaatin kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään