11 633
11 633

Amerikkalainen juustokakku

1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Pohja
200 g Digestive keksejä
150 g Voita
4 rkl Ruokosokeria
Täyte
500 g Tuorejuustoa
200 g Ranskankermaa
2 rkl Sitruunamehua
1 dl Ruokosokeria
1 kpl Vaniljatanko
1 dl Kuohukermaa
3/4 dl Perunajauhoja
4 kpl Kananmunia
Pinnalle
Tomusokeria
Marjoja
Sitruunamelissaa

Jaa resepti

Ohje

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Peitä myös reunat leivinpaperisuikaleilla. Näin kakku on helpompi irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.

Murskaa voileipäkeksit tehosekoittimella. Sulata voi. Sekoita voisulaan keksimurska ja sokeri. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää kulhoon ranskankerma, sitruunamehu ja ruokosokeri. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sisältä siemenet ja sekoita muiden aineiden joukkoon. Yhdistä perunajauhot ja kuohukerma. Sekoita kunnes perunajauhot ovat liuenneet kermaan. Lisää seos täytteeseen ja sekoita vatkaimella tasaiseksi. Lisää lopuksi munat joukkoon yksitellen. Kaada täyte vuokaan.

Paista 175 asteessa noin tunti. Uunin pohjalle kannattaa laittaa alumiinifolio, sillä rasvaa saattaa tihkua vuoan raoista paistamisen aikana. Peitä kakun pinta foliolla, kun se on saanut vaaleanruskean sävyn.

Anna kakun jäähtyä. Säilytä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota sitten vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Laita päälle marjoja ja sitruunamelissan lehtiä. Ripottele lopuksi ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 20 8 Amerikkalainen juustokakku
  • 4 0 Amerikkalainen suklaa-juustokakku
  • 8 5 Amerikkalainen juustokakku
  • 2 1 Amerikkalainen Appelsiini-Mango juustokakku
  • 213 50 Amerikkalainen juustokakku
  • 3 1 Amerikkalainen juustokakku

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään