Tukeva Lasagne

4 annosta 1 - 1,5 h

Raaka-aineet

Liha:
300 g karkeaksi jauhettua naudan jauhelihaa
3 rkl korkealaatuista oliiviöljyä
karkeaa merisuolaa
kuivattua rosmariinia
rouhittua mustapipperia
Valkokastike / Béchamel:
2 rkl (isoja nokareita) voita
1 iso valkosipulinkynsi
2 rkl (kukkurallista) vehnäjauhoja
6-8 dl maitoa
merisuolaa
1 tl kuivattua persiljaa
"Punainen / Caponata Kastike":
400 g Caponataa (kts. linkitetty resepti)
200 g tomaattimurskaa
Muu:
lasagnelevyjä
juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Ota kaikki ainekset esille keittämistä varten. Hienonna valkosipuli.

Pannu jauhelihan pastamiselle kuumenemaan. Kattila béchamel- kastikkeelle liedelle voin ja valkosipulin kanssa kuumenemaan. Kun voi on sulanut ja tirissyt minuutin, lisää vehnäjauhot ja sekoita hyvin.

Paistinpannulle lisää oliiviöljy ja jauheliha hiukan murustettuna paistumaan.

Lisää valkokastikkeeseen maitoa pienissä erissä ja katso, että ei jää paakkuja. Sekoita vispilällä ja jatka maidon lisäämistä, kunnes muodostuu paksu kastike. Kastikkeen ollessa sakeaa (ei paksua puuroa, mutta ei turhan juoksevaa kastiketta), nosta pois levyltä ja lisää kuivattu persilja ja sekoita hyvin.

Esilämmitä uuni +180C

Paista jauheliha juuri ja juuri kypsäksi ja mausta. 

Laita caponata sylinterinmuotoiseen astiaan ja kaada tomaattimurska päälle. Ota sauvasekoitin ja muussaa koko kastike kasaan. Tarkista suola ja maut. Lisää makuja tarpeen mukaan. Itse en lisännyt mitään, koska maku tuntui oikealta.

Ota neliskulmainen vuoka ja voitele oliiviöljyllä. Jos käytät teflonvuokaa (kuten nyt itselläni oli käytössä), laita hiukan oliivioljyä pohjalle kauttaaltaan. Sen päälle laita pohjalle kauttaaltaa ohut kerros caponata- kastiketta. Ensimmäinen kerros lasagnelevyjä. Murra levyjä tarvittaessa. Valkokastiketta kerros, lasagnelevyä, caponatakastiketta, koko jauheliha, lasagnealevyä, caponatakastiketta, lasagnelevyä ja lopuksi valkokastiketta päälle. Haluamaasi juustoraastetta päälle ja tuikkaa koko komeus esilämmitettyyn uuniin keskitasolle.

Paistoaika n. 45-55 min.

Huomio: Lasagnelevyinä käytin Barillan tuotetta, joka ei tarvitse esikypsennystä (seisoi paketin kyljessä) ja juustona cheddaria, jota juustotiskin naiset suosittelivat (joten kokeilin). Kastikkeeni ovat paksuhkoja, koska en halua "vetistä" lasagnea. Jos kuitenkin totean, että liian kuivaa, niin aukaisen purkin tomaattikastiketta (itsetekemää yleensä aina yksi jääkaapissa) ja lämmitän lisäksi. Keitin alunperin caponatan ilman kapriksia ja oliiveja, jotka lisäsin sitten varsinaiseen reseptiin maltalaisena perusjuttuna.

Suolaa, kuten aina, oman terveyden ja maun mukaan - Siksi en mainitse määriä...

Ruoka on normaalilla uunilla valmista, kun juusto on saanut kauttaaltaan kauniin, ruskean värin. Itselleni tärkeä indikaattori on tuoksu,joka saa jaloilleen tarkistamaan tilanteen ja arvioimaan loppua kypsennysaikaa.

Anna seisahtaa 5 - 7 minuuttia ennen tarjoilua.

Hyvää ruokahalua...

 

30/09/2015 Bugibba, Malta

Reseptini ovat ensisijaisesti kirjoitettu omaan ja perheen käyttöön, jolloin raaka-aineissa sekä mitoissa saattaa olla poikkeuksia tai puutteellisuuksia. Kiva tietysti, jos reseptit kelpaavat muillekin.

Ystävällisin terveisin,

FutoMaki

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Tuo loppu caponata oli todellakin hyvää tässä...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään