Minttukrokanttikakku

Raaka-aineet

200 g suklaacookies-keksejä
70 g voita sulatettuna
1 prk Philadelphia-tuorejuustoa
1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
2 kananmunaa (keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina)
150 g Maraboun minttukrokanttisuklaata
hieman alle dl sokeria
5 liivatelehteä

Jaa resepti

Ohje

Itse käytin tähän pientä irtopohjavuokaa, jotta sain kakusta näyttävän korkean. Voit tehdä tämän myös perinteisen kokoiseen irtopohjavuokaan, silloin kakku vaan jää matalammaksi :) Voit myös kertoa täytemassan määrät 1,5x jos teet isompaan vuokaan, mutta haluat muhkean kakun. Tällöin liivatelehtiä kannattaa laittaa noin 7 kpl.

Hienonna keksit esim. tehosekoittimella ja sekoita sulan rasvan kanssa. Taputtele irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti ja tasaisesti. Nosta kylmään.

Pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Erottele kananmunat, ota keltuaiset talteen ja valkuaiset vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi.

Sulata suklaa esim. vesihauteessa ja anna hieman jäähtyä.

Vaahdota vaniljakastike.

Sekoita sokeri, tuorejuusto ja keltuaiset sulan suklaan joukkoon. Sekoita hyvin niin, että tuorejuusto notkistuu. Nostele mukaan valkuais- ja vaniljavaahto. 

Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sulata pieneen kuumaan vesitilkkaan (noin puoli desiä tai alle). Voit käyttää liivateseosta vielä äkkiä esim. mikrossa ennen sen lisäämistä kakkumassaan. Sekoita liivateseos ohuena norona täytteen joukkoon, koko ajan vaikkapa pallovatkaimella sekoittaen. Varmista, että liivatetta on tasaisesti koko massassa (ettet joudu syödessäsi syljeskelemään kumisia liivatepalloja suustasi...)!

Lusikoi seos keksipohjan päälle, tasoita pinta. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4-5 tuntia, mieluiten yön yli. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin vaatimattomaan tapaani "hieman" kaikkea.

Herkuttele!

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Paistettu juustokakku
  • 34 24 Suklainen juustokakku
  • 5 4 Kuuma suklaa"keitto"
  • 2 0 Juustokakku Brooklynin tyyliin
  • 0 3 Suklaamoussetorttu
  • 4 4 Nougat suklaajuustokakku

Kommentit

aromaticum
Törkeen herkullinen juustokakkuresepti, mikä kaikkien herkkup****iden kannattaa testata! Minttukrokantti sopii juustokakkuun ihan täydellisesti. Vaatimattomuus kauniistaa ja silleen, mutta silti pakkoa sanoa, että tämä on kyllä yksi parhaimmista juustokakuista mitä olen syönyt. Tes-tat-kaa!

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään