6 639
6 639

Laiskurin piirastaikina

1 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

4 dl jauhoja
½ tl suolaa
1 dl öljyä
2 rkl vettä

Jaa resepti

Ohje

Keskikokoisessa kulhossa yhdistä sekaisin jauhot ja suola. Sekoita sisään hitaasti öljy ja vesi. Sekoita kunnes kaikki on varmasti sekaisin ja muodosta palloksi.voitele piiraskulho, laita pallo sen keskelle ja painele taikinapohja kulhoon, kunnes se peittää halutun alueen. Taikina on parhaana ohuena pohjalta.Tästä ohjeesta ei saa hyvää kantta aikaiseksi, joten pohjankaan ei täydy olla täydellinen

tämänjälkeen uuni 190 asteeseen ja pistele aarukalla pohja, ettei kohoa liikaa, paista uunin keskitasolla 5 minuuttia. Täytä piiras omalla täytteellä ja kypsytä uunissa ohjeen mukaan.Jos teet esim: juustokakun tästä, niin kypsytä pohja valmiiksi 10-15 minuuttia, kunnes kullanruskea. Sen jälkeen liivatelehdillä kyllästetty juustotaikina sisään ja jääkaappiin kypsymään.

Samankaltaisia reseptejä

  • 15 0 Hyvä pitsa !!
  • 0 7 Leipä paistinpannulla
  • 1 0 Laiskurin helppo vegepizza
  • 10 0 Pizzapohja (pellillinen)
  • 2 0 Nopea pohja peltipizzaan
  • 2 1 Vehnä graham sämpylät

Kommentit

JHawx
Siis todella helppo taikina, joka ei tarvitse kaulimista, kerrostamista, ym ym. Sekoitat aineet palloksi, ja nyrkillä jyskytät litteäksi ja reunat pystyyn. uuniin kypsymään, kun teet taikinan. Kaadat 5 minuuttia tekemääsi juustotaikinan ja liivaatelehdet + marjat ym nyt kupsään taikinakuppiin ja seuraavaan päivään odottamaan jääkaappiin. oma uusi lempisuosikkini, ja toimii vieläpä pirskutin hyvin jäätelöjuustokakkuni kanssa.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään