4 263
4 263

Vesi-,maitorinkelit

Raaka-aineet

3 dl vettä
2 dl maitoa
50 g tuorehiivaa
1½-2 tl suolaa
1 rkl vajaa sokeria
n 30 g huoneenlämpöistä voita
n 1 l vehnäjauhoja
keittämiseen n 2 l vettä ja 2 rkl suolaa

Jaa resepti

Ohje

Tee taikina, lämmitä kattilassa vesi ja maito lisää sokeri ja suola ,sekoita ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita niin kauan että hiiva on liuennut nesteeseen. Aloita jauhojen lisääminen vähitellen, sekoita voimakkaasti ja ota pehmeää voita osa käteen ja ala alustamaan taikinaa lisäämällä aina jauhoja vähitellen ja sitten kun taikina on melkein valmis niin lisää loppu voi. HUOM taikinasta ei saa tulla mitään kovaa vaan sen täytyy olla pehmeää ja vähän käsiin tarttuvaa. Pistä liinanalle kohomaan taikina n puoleksi tunniksi.

Kumoa taikina työpöydälle ja ala leipomaan n sormen paksuisia takoja jotka liität sitten yhteen rinkelin malliseksi. Nyt saat päättä minkä kokoisia rinkeleistäsi haluat.

Pistä vesi kattilaan ja ja anna kiehahtaa lisää sitten suola sekoita että suola sulaa. Pistä vaikka reikäkauhalla rinkelit veteen kiehumaan n 4-5 rinkeliä kerrallaan. Ja kun rinkeli nousee pintaan ja näyttää kiiltävältä niin nosta vuoratulle pellille ja anna kuivahtaa siinä n 10 min. Tämän jälkeen paista rinkelit uunissa vähän alla 250 asteessa n 15 min.

Taikinan aineet ovat vähän sinne päin, itse teen ihan näppituntumalla.

Minusta nämä ovat parhaimmillaan juuri kun on uunista otettu ulos ja kestää kuumuudeltaan syötäväksi. Voi ja hillo ovat hyviä seuralaisia sekä juustot.

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 2 Pellavapaahtoleipä
  • 41 3 Puolukkahillo
  • 9 9 Kroppkakor, Småländska 22.2.2016
  • 6 7 Keitinlihapiirakka a vot
  • 13 12 BerliininMunkit
  • 0 2 Giardiniera, puutarhasäilyke 23.8.2022

Kommentit

naija
Näissäkin on tekotapoja monia, toiset käyttävät vain vettä mutta minä jostain syystä muistan kun mummi teki, niin hän laittoi aina näin. Oisko johtunut siitä että olivat olevinaan ruokaisampia. Joka tapauksessa ovat hyviä. Toiset eivät myöskään nostata taikinaa. Tekotapoja on siis yhtä monta kun on tekijääkin.;o)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään