3 166
3 166

Meetwurstipiiras

30 - 60 min

Raaka-aineet

piirakkapohja
120 g voita
3 dl jauhoja
1-2 rkl vettä
0,5 dl kaurahiutaleita
salamitäyte
100 g meetwurstia
1 kokonainen paprika
15 viipaletta jalapenoja ( valmiiksi viipaloituja purkissa)
1 tomaatti
1 prk ranskankermaa
2-3 kpl kananmunia
ripaus mustapippurirouhetta
1-2 dl juustoraastetta

Jaa resepti

Ohje

Valmista ensin pohja: nypi pehmennyt rasva, kaurahiutaleet ja jauhot. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Lisäsin jauhoja tarvittaessa ettei taikina olisi niin tarttuvaa. Kääri kelmuun ja laita jääkaappiin odottamaan.

Kuutioi paprika, jalapenoviipaleet ja tomaattipieniksi. Tomaatti kannattaa ensin puolittaa ja poistaa siemenet ettei täytteeseen tule liikaa nestettä. Käytin meetwurstiviipaleita ja leikkasin ne pienissä nipuissa kuutioiksi. Sekoitin ainekset keskenään jotta ne levittyvät tasaisesti piiraaseen. 

Sekoita ranskankerma, kananmunat ja mustapippurirouhe keskenään.Jos tykkää juustoisesta piiraasta, niin raastetta voi myös lisätä jo tähän seoksee. :)  Ota pohja jääkaapista ja painele pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Kannattaa painella pohjaa ihan reunojen yläreunaan saakka, esipaistessa pohja hieman kutistuu. Painele haarukalla reikiä pohjaan ja esipaista 200 asteisen uunin keskitasolla 8-10 min.

Kaada meetwurstitäyte ensin pohjalle, lisää ranskankerma-kananmuna seos tasaisesti täytteen päälle ja ripottele lopuksi juustoraaste pinnalle. Paista 200 asteisessa uunissa 25 min. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 0 Kinkkutomaattipiirakka
  • 9 1 Todella nopea ja helppo Tacopiirakka
  • 3 1 Gluteeniton kinkkupiirakka
  • 4 2 Sienipiirakka
  • 2 2 Pizzamainen jauhelihapiirakka
  • 7 7 Tortillat

Kommentit

kazzu85
Sain inspiraation tehdä piirakan iltamyöhään, ja jääkaapissa oli onneksi jotain josta valmistaa. Näitä aineksia löytyy kaapista kun tekee tortilloja ja/tai lämpimiä nachoja edellisenä iltana, Jalapenoviipaleista saa kiva tulisuutta, mutta myös suolakurkku, aurinkokuivattu tomaatti, kinkkuviipaleet, kesäkurpitsa, sienet ja vaikka fetajuusto käyvät myös korvaaviksi täytteiksi. Riippuu mitä mieli tekee. :D

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään