10 400
10 400

Entrecote

Raaka-aineet

2 kpl naudan välikyljystä. 7-9 kylkiluun välistä leikattuna
4 hyppysellistä suolaa, karkeaa "sormisuolaa" kuten täällä on tavattu kutsua
5 kierrosta mustapippuria myllystä
2 kynttä valkosipulia
1 oksa tuoretta rosmariinia
1 rkl maapähkinäöljyä
1 nokare suolatonta voita

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa naudan valikyljyksistä tuuman paksut pihvit tai pyydä lihakauppiaalta. Luu saa olla mukana mutta ei ole välttämätöntä. Ota pihvit 30 minuuttia ennen paistamista lämpenemään huoneen lämpöön. Älä nuiji pihvejä. Trimmaa kaikki sidoskudos pois (kollageenia=ei sula pannulla) mutta jätä rasva.

Laita 1 rkl maapähkinäöljyä (ground nut oil) valurautaiselle parilapannulle ja kuumenna pannua kunnes savu nousee. Älä käytä oliiviöljyä - se ei kestä vaadittavaa lämpötilaa.

Kun pannu on laitettu levylle kuumenemaan, kuivaa pihvien pinnat talouspaperilla, ripoittele kaikille pinnoille suolaa (karkeaa mutta ei merisuolaa...) ja rouhi reilusti pippuria kaikkiin pintoihin.

Kun pannu savuaa laita pihvit paistumaan. Älä painele pihvejä lastalla, älä liikuta - anna vaan olla. Noin kolmen minuutin päästä käännä pihvit ja anna paistua kolme minuuttia. Kun pihvien kääntämisestä on kulunut kaksi minuuttia laita kuoritut ja "liiskatut" valkosipulin kynnet, rosmariinin oksa ja nokare voita pannulle. Voin sulattua kallista pannua ja lusikoi sulanutta voita pihvien päälle.

Kun pihvien toistakin puolta on paistettu kolme minuuttia nosta pihvit puiselle leikkuualustalle tai lautaselle, kaada pannussa oleva neste pihvien päälle ja peitä alumiinifoliolla. Anna pihvien vetäytyä 5 - 8 minuuttia.

Jos (ja kun) teet jonkinlaisen kastikkeen pihvien kanssa tarjottavaksi niin tässä vaiheessa on hyvä huuhdella pannu joko vedellä, viinillä tai viinietikalla - antaa kiehahtaa ja raaputella lastalla kaikki maut talteen ja kaataa valitsemaasi kastikepohjaan.

Pihvien levättyä vaadittu aika leikkaa pihveistä reiluja, sentin paksuisia viipaleita ja aseta ne viuhkaksi lautaselle. Kaada leikkulaudalle jääneet lihasnesteet kastikkeen joukkoon.

Pihvit toimivat minkä tahansa perunalisäkkeen kanssa ja kastikkeeksi sopii punaviinistä, balsamicosta tai ihan peruskermasta tehty soossi - ohjeita löytyy tuhansia. Kuvan annokset tarjottiin (tylsien...) keitettyjen perunoiden ja herkkutattimuhennoksen kanssa. Tällä ohjeella pihvit ovat medium-rare - jos mielii mediumia niin paistoaikaan 1 min / puoli lisää. Jos halajaa kypsän perään niin ei kannata edes tehdä välikyljystä vaan valita joku halvempi pala lihaa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

ChezMois
Välikyljys on ehdoton kunkku niin pannulla, uunissa tai grillissä. Hieman huomiota se kaipaa mutta lopputulos yleensä palkitsee.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään