10 205
10 205

Entrecote II

2 annosta

Raaka-aineet

Pihvit
2 kpl 2,5 cm paksuisia välikyljyspihvejä, kalvot poistettu
2 kpl Valkosipulin kynsi, kuorittu mutta ei paloiteltu
Nokare voita, pippuria myllystä, suolaa ja pari rosmariinin oksaa
Parsa
500 g Vihreää parsaa
2 rkl Sesam öljyä
1 rkl Soijaa
1 kpl Valkosipulin kynsi
Pippuria myllystä
Perunat
3 kpl Isohkoja perunoita, halkaistu pituussuuntaan
1 rkl Paprikajauhetta
1 rkl Kuivattua rosmariinia
2 rkl Oliiviöljyä
Suolaa
Pippuria
Kastike
1 kpl Normaalikokoinen sipuli
1 kpl Valkosipulin kynsi
1,5 dl Punaviiniä
3 dl Lihalientä
4 kpl Timjamin oksaa
2 tl Punaherukkahyytelöä
1 tl Pippuria myllystä
1 tl Maizenaa suurukseen
50 g Suolatonta voita

Jaa resepti

Ohje

Ota pihvit huoneenlämpöön tuntia ennen kypsennystä.

Aloita perunoista: pese perunat ja halkaise kuorineen pituussuuntaan. Laita perunat kulhoon, lisää oliiviöljy, paprikajauhe, kuivattu rosmariini, pippuri ja suola ja ravista kunnes perunat ovat kauttaaltaan mausteiden peitossa. Aseta perunat leivinpaperin päälle uuniritilälle ja laita uuniin 175 asteen lämpötilaan noin kahdeksi tunniksi.

Marinoi parsa: sekoita sesamöljy, soija, pilkottu valkosipuli ja pippuri. Leikkaa vihreidenn parsojen tyvestä pois puumainen osuus ja käyttäen hammastikkuja tee parsoista 3-4 parsan "lauttoja" - näin ne on helpompi käsitellä paistovaiheessa. Laita marinadi laakeaan astiaan ja aseta parsat vadille marinoitumaan noin 1 1/2 tunniksi - muista sekoitella ja kääntää aina silloin tällöin.

Aloita kastikkeen teko: Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi silpuksi. Laita puolet voista kattilaan sulamaan korkealle lämmölle. Kun voi on sulanut, lisää sipuli ja kuullota 3-4 minuuttia. Sitten lisää valkosipuli ja paista vielä minuutin verran. Lisää punaviini ja timjamin oksat ja keitä kokoon kunnes 2/3 viinistä on haihtunut. Lisää lihaliemi ja keitä vielä noin 20 minuuttia. Siivilöi liemi, ota 2 rkl kastikkeesta talteen suurusta varten ja laita loppu siivilöity kastike takaisin kattilaan - kattila pois levyltä !

Kun perunat tuntuvat pehmeiltä hammastikulla koitettaessa lämmitä iso non-stick paistinpannu ja laita parsat marinadenineen pannulle. Paista keskikuumalla pannulla kymmenisen minuuttia käännellen silloin tällöin.

Samaan aikaan kun parsat kypsyvät lämmitä valurauta- tai parilapannu. Sivele pannu maapähkinäöljyllä tai vastaavalla korkeita lämpötiloja kestävällä paistoöljyllä. Älä käytä oliiviöljyä. Heti kun pannu on laitettu lämpiämään mausta pihvit suolalla ja pippurilla kauttaaltaan.

Kun pannu savuaa laita pihvit pannulle. Paista ensimmäistä puolta noin 2,5 minuuttia (jos käytät parilapannua käännä pihvit puolessa välissä 90 astetta saadaksesi kauniin paistoristikkokuvion...), käännä pihvit ja paista vielä 1,5 minuuttia toista puolta. Heti käännettyäsi pihvit laita nokare voita, kuoritut valkosipulinkynnet ja rosmariinin oksa pannulle. Pihvien kypsyessä lusikoi sulanutta voita pihvien päälle. Kun 4 minuuttia on kulunut nosta pihvit lautaselle, valuta pannusta sulanut voi pihvien päälle, peitä ne foliolla ja anna vetaytyä 5 minuuttia.

Kun pihvit vetäytyvät viimeistele kastike: Laita siivilöity kastikepohja takaisin liedelle täydelle teholle ja lisää kastikepohjaan punaherukkahyytelö ja sekoita tasaiseksi. Sekoita 1 Maizena sivuun jätettyyn kastikepohjaan ja lisää kastikkeeseen. Lämmitä kastiketta koko ajan sekoittaen kunnes kastike pulpahtaa pari kertaa. Lisää loppu voista, sekoita, tarkista maku ja lisää suolaa tai pippuria tarvittaessa.

Aseta perunat, parsat ja pihvit lautaselle ja kaada kastiketta päälle. 

 

Se oli siinä ;)

Samankaltaisia reseptejä

  • 4 2 Entrecote pihvi ja maustevoi
  • 7 9 Turhapuron makkarapannu II
  • 0 0 Entrecote
  • 11 7 Entrecote
  • 13 7 Entrecote Paistetuilla Perunoilla
  • 0 4 Mokkakake II Kakeboka 1952

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään