5 855
5 855

Bebeleivokset

10 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

pohja
100 g leivontamargariinia
1/2 dl sokeria
1 kpl kananmunankeltuainen
2 dl vehnäjauhoja
tÄyte
1 dl maitoa
1 rkl perunajauhoja
1 kpl kananmunankeltuainen
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g leivontamargariinia
kuorrutus
2 dl mansikanmakuista tomusokeria/tavallista
2.5 rkl sitruunamehua
koristeeksi
nomparelleja/kakunkoristeita

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella muovikulhossa. Lisää PELKKÄ keltuainen (erottele osat käsin eli pudottele keltuaista käsissäsi kipon yllä jolloin valkuainen putoilee kippoon) ja jauhot sekä hieman vettä. Sekoita hyvin. Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se noin 10 palaan. Painele nämä palat hyvin voideltujen muffinssivuokien pohjille sekä reunoille. Tue pohjien pohjat laittamalla siihen esim. toinen muffinssivuoka sekä sarvimakaroneja painoksi. Paista uunissa ensin 10 minuuttia.

 Poista makaronit ja ylimääräiset muffinssivuoat ja jatka paistamista kunnes pohjat ovat tulleet kauniin ruskeiksi. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, perunajauhot, KELTUAINEN ja sokeri. Kiehauta ainekset ja sekoita koko ajan hyvin! Seos muuttuu nopeasti kiisseliksi ja ota se silloin pois levyltä ja sekoita edelleen. Anna "kiisselin" jäähtyä. Mausta vaniljasokerilla.

 Vaahdota rasva kulhossa ja sekoita joukkoon "kiisseli". Täytä muropohjat tällä täytteellä ja tasoita se tasaiseksi. Sekoita kulhossa kuorrutus (Jos haluat pinkkejä, käytä mansikkatomusokeria ja jos tavallisia niin käytä normaalia) ja valuta sitä leivonnaisten päälle lusikalla. Koristele nomparelleilla/strösseleillä yms. ennen kuin kuorrutus jähmettyy!

Samankaltaisia reseptejä

  • 3 2 Raparperi pikkupiiraat1.5.2019
  • 12 0 Vaaleanpunaiset muffinssit
  • 6 7 Pursotinkeksit hillosilmällä
  • 47 27 MansikkaPalat
  • 2 4 Unelmapullat 14.8.07
  • 88 21 Keväiset Bebe Leivokset

Kommentit

Freudan
Todella herkullisia ja lopussa kiitos siis seisoo aikamoisen vaivan jälkeen. Tämä "vaatii hikeä", koska valmistukseen menee kauan aikaa ja hommaa riittää koko ajan. : )

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään