Patonki Torpedo

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

150 g esipaistettu patonki
2 rkl valkosipulivoita (kts. linkitetty ohje)
4 siivua pekonia
1 tl dijon - sinappia
2 rkl sipulihilloketta (kts. linkitetty resepti)
6 rkl raastettua cheddar - juustoa

Jaa resepti

Ohje

Laita uuni +200C asteiseksi lämpiämään.

Paista pekoni lyhyesti kummaltakin puolelta.

Halkaise patonki keskeltä pituussuunnassa. Levitä kummankin puoliskon sisäpinnalle tasaisesti huoneenlämpöistä valkosipulivoita. Levitä pohjapalalle 3 rkl juustoa tasaisesti. Laita päälle pekoni ja sipaise sen päälle sinappi. Sitten laitetaan sipulihilloke tasaisesti pekonin päälle ja lopuksi levitetään 3 rkl. juustoa hillokkeen päälle. Sulje patongin kannella.

Ota tarpeeksi iso pala alumiinifoliota. Sitä pitää olla niin paljon, että se kieriytyy tuplasti patongin ympärille ja päädyt saadaan kiertämällä kiinni. Paketoi tiukasti. Kierrä päädyt tiukasti umpeen.

Laita uuniritilälle (Huomio - EI PELLILLE-) leivinpaperia. Nyt patonki ritilälle ja ritilä uuni keskiosaan. Paista 12 minuuttia ja käännä paketti paistaen vielä 12 minuuttia. Paistamisen loppupuolella kokeile kypsyys naputtelemalla pakettia veitsen kamaralla. Jos paketti on liian pehmeä, jatka paistoa vielä hiukan. Kypsyminen riippuu paljon uunistasi, täytteen todellisesta määrästä, mahdollisesti käyttämästäsi patongista jne. 

Avaa paketti (varo sormia kuuman höyryn vuoksi) ja leikkaa neljään osaan terävällä veitsellä tai sahateräisellä leipäveitsellä. Tarjoile esim. yksinkertaisen salaatin rinnalla.

 

Hyvää Ruokahalua!

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

FutoMaki
Onnistuu myös grillillä tai saunassa...

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään