14 739
14 739

Devil´s Slowly Burning SpiceRub

yli 24 h

Raaka-aineet

kuiva-aineet
1 dl paprikajauhetta
1 dl ruskeaa sokeria
3 rkl ruokosokeria
3 rkl sipulijauhetta
3 rkl valkosipulijauhetta
2 rkl oreganoa
2 rkl merisuolaa
1 tl kuminaa
1 tl caynne pippuria
1 tl pippurisekoitusta (valko ja mustapippuria)
1 tl kasvis/vihannessuolaa
1 tl chilijauhetta
märkäaineet
½ dl omenamehua
työkalut
uuni
1 kpl uunipelti
1 kpl sekoituskulho
1 kpl uunipaperi
1 kpl suihkepullo
1 kpl jauhanta väline (mortteli/kahvimylly/ym.)(...pyyhe ja kaulin...)

Jaa resepti

Ohje

Sekoita kaikki aineet keskenään, paitsi omenamehu, lisäämällä ja sekoittamalla kaikkia aineita keskenään hieman kerrallaan. Kun kaikki ainekset ovat sekaisin, ota uunipelti ja laita sen päälle uunipaperi.
Ripottele seos uunipellille ja käyttäen suihkepulloa, levitä omenamehu tasaisesti mausteseoksen päälle.
Laita kostutettu seos uuniin matalalle teholle 20 minuutiksi, ja ota sen jälkeen pois. Anna seoksen viilentyä kokonaan. Anna seoksen olla kuivassa paikassa (vaikka auringonpaahteessa) seuraavaan päivään. Kun kaikki neste on haihtunut tai imeytynyt, käyttäen myllyä, morttelia, sipulimylly... mitä keksitkään, jauha seos hienoksi uudelleen.

Maustejauhe on valmis käytettäväksi grillaukseen.

Jauhetta hierotaan suoraan grillattaviin pintoihin ja on tavallista, että se hieman palaa pintaan. Sokerit aiheuttaa myös mausteen karamellisoitumista. Parhaan tuloksen saat, kun käytät sirotinta ja käsittelet lihan tuntia aikaisemmin grillattaviin kohteisiin.

Prosessi:
Jauheet sekoittuvat keskenään ja sidotaan kidemäisiksi käyttäen omenan hydroksibutaanidihappoa ja sokereita, tätä happoa käytetään myös makeisteollisuudessa happamuudensäätöaineena, joten sokerit ja happo eivät ala käymään keskenään. Valmis jauhe selviää kaapissa vuosia. Suola tuotteessa myöskin tappaa bakteereja. Prosessoidussa muodossa kiteet ovat suuria, ja sulaisivat epätasaisesti ennen kuin kerkeävät karamellisoitumaan ja täten sulkemaan hyvin lihan pinnan (antaen mehukkaamman lopputuloksen lihalle). Tämän takia kristallit ja paakut rikotaan hyvin.

Sokerin tarkoitus on karamellisoitua pintaan ja antaa makeutta tasapainottamaan suolan katkeruutta. Pippurit ja chili paprikan kanssa luovat poltetta pintaan, mutta eivät ylimaallisesti anna poltetta.

Parhaan tuloksen saa kun käyttää kokonaisia maustepippureita ym ja jauhaa ne ennen mausteseoksen valmistusta.  Mausteiden paahtaminen myös vapauttaa niiden öljyt kristalleihin. Maut kuitenkaan eivät säily niin hyvin jauhettuna, mutta koko lopputulos on käytettävissä vielä vuodenkin jälkeen valmistuksesta.

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 1 Wings vinkki
  • 2 1 Sitruunalisäke 8.3.2018
  • 3 4 Deluxe Fry Sauce
  • 5 1 Juustoiset kinkkukierteet
  • 83 6 3-min. Kuppikakku Suklaaunelma
  • 4 2 Arton nyhtöpossu kukko barbecue kastikkeessa

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään