Yhteistyössä

Maailman helpoin leipä Leivät ja sämpylät Suolaiset leivonnaiset Sokeriton Kananmunaton Maidoton Vähärasvainen

Reseptiä katsottu 144 856 kertaa
Poimi muistitaululle
Lisää suosikkeihin

  • Anna peukku 29
  • Luo kokkausmerkintä
  • Kommentoi ja kysy 33
  • Lähetä sähköpostitse

Tekijän tiedot

Käyttäjäkuva

HenriikkaV

Olen yleisesti ottaen melkoinen "desperate housewife" keittiössä, mutta kotikokki.netin ansiosta olen laajentanut kokkailujani ja uskaltanut ...
Kirjoita viesti

Raaka-aineet

Lisää ostoslistalle  
7 dl vehnäjauhoja Lisää ostoslistalle
1/4 tl kuivahiivaa Lisää ostoslistalle
2 tl suolaa Lisää ostoslistalle
n. 3,5 dl vettä (oltava 42-asteista) Lisää ostoslistalle

Ohjeet

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja sekoita käsin vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekoittuneet, ei saa vaivata! Taikinasta pitäisi tulla melko löysää, joten älä lisää enempää jauhoja. Jos taikina on liian kuivaa, lisää vettä, kunnes taikina on löysää. Jätä taikina peitettynä kuplimaan rauhassa noin 12-18 tunniksi. Laita kattila tms. uunia kestävä korkea ja kannellinen astia kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225*C.

Taittele valmis taikina nyssäkäksi ja laita kattilaan kun uuni on valmis. Paista ensin kannen alla 30 minuuttia ja vielä 15-20 minuuttia ilman kantta. Leipä on valmis, kun se on paahtuneen ruskettunut pinnalta. Ohjetta selvittää tämä video "Making No-Knead Bread" (www.youtube.com/watch?v=13Ah9ES2yTU). Se on englanniksi, mutta eiköhän idea tule selväksi. :)

Kommentit

Käyttäjäkuva
Voi aluksi kuulostaa vähän hankalalta, mutta ennen kuin huomaatkaan, saat leipätaikinan tehtyä parissa minuutissa ja seuraavana päivänä uunituoretta leipää. :)

Yhteistyössä