3 719
3 719

Pätkiskakku

12 annosta yli 24 h

Raaka-aineet

POHJA:
2 pötköä Domino-keksejä
70 g margariinia
Täyte:
4 dl vispikermaa
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
100-200 g pätkiksiä
4 kpl liivatelehteä
(Suklaaganache:)
100 g taloussuklaata
1 dl Kermaa
pieni pala voita

Jaa resepti

Ohje

Murskaa Dominot ja lisää joukkoon margariini. Taputtele "dominotaikina" leivinpaperoidulle irtopohjavuoan pohjalle (tai tarjoiluastialla olevan reunavuoan pohjalle). Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi. Vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi ja vatkaa joukkoon sokerit sekä tuorejuusto. Murskaa Pätkikset ja lisää täytteeseen. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois, kiehauta ½ dl vettä ja sulata liivatelehdet siihen. Lisää liivatevesi täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte dominopohjan päälle. Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi, tai mieluiten yön yli.

(Suklaaganache: Mittaa kerma kattilaan ja kuumenna sitä (ei kuitenkaan kiehumispisteeseen). Lisää joukkoon paloiteltu taloussuklaa ja sekoita rauhallisesti niin kauan, että suklaa sulaa kerman joukkoon. Lisää pieni pala voita kiiltoa antamaan ja sekoita ganache tasaiseksi. Kaada hyytyneen kakun päälle.)

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

He_Pa
Todella hyvä ja suhteellisen vaivaton kakku! Itse olen jättänyt aina suklaaganachen tekemättä, mutta se kannattaa laittaa jos haluaa vielä enemmän suklaan makua kakkuun! :)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään