Japanilainen kanavokki kookosriisillä

2 annosta

Raaka-aineet

250 g Kanan filesuikaleita
4 dl riisiä
1 tlk kookosmaitoa
3 tl kuivattua inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl chilijauhetta
1 kpl punainen paprika
2 kpl valkosipulin kynsiä
2 rkl sakea
2 rkl soijakastiketta
2 tl öljyä (oliivi-, kookos-, tai rypsi-)

Jaa resepti

Ohje

Valmistelu

Sekoita kanojen päälle reilusti soijakastiketta, pyöräytä kelmun sisälle, kannelliseen muoviastiaan tai vaikka minigrip-pussiin. Anna marinoitua vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.

Kookosriisi

Laita riisit kattilaan, kaada kookosmaito päälle. Riisiä keitettäessä nestettä on oltava 10% enemmän kuin riisiä, eli 4 dl riisin kanssa käytä 4.4 desiä nestettä. Voit käyttää nesteenä kookosmaitoa, tai 1 tölkki kookosmaitoa ja loput vettä. Voit halutessasi lisätä 1-2 tl sokeria.

Anna riisin olla nesteessä 10 minuuttia, käännä lämpö täysille. Kun kattilasta alkaa nousta höyryä, laita lämpö pienimmälle ja laita kansi kattilan päälle. Kannen on oltava tiivis, mikäli siinä on höyryreikiä ne voi teipata kiinni. 5 minuutin kuluttua siirrä kattila pois levyltä ja sammuta levy. Riisi on valmista 15 minuutin kuluttua, sitten voit nostaa kannen pois.

Mitä tahansa tapahtuu, älä missään nimessä sekoita riisiä, äläkä nosta kantta liian aikaisin! Sekoittamalla saat aikaan riisipuuroa, tämä ei ole sen ohje.

Vokkaaminen

Ota kanat pois jääkaapista tunti ennen ruuan valmistamista, kanan tai naudan lihaa ei pidä koskaan valmistaa kylmänä.

Lämmitä vokki kuumaksi. Mikäli sinulla on oikea, pinnoittamaton vokki kuumenna se niin, että vokkiin tiputettu vesipisara haihtuu välittömästi. Teflon-vokkien lämmittämisestä en osaa sanoa, lämmitä niin kuumaksi kuin uskallat.

Lisää öljy ja välittömästi perään kanat. Vältä marinadi-soijakastikkeen valuttamista pannulle, sillä se laskee lämpötilaa liiaksi. Paista kanat nopeasti (1-2 min) kypsäksi kuumassa vokissa jatkuvasti sekottaen. Lisää mausteet, sekä valkosipuli murskattuna tai viipaleina. Lisää paprika viipaloituna. Pyörittele nopein liikkein n. 30 sekuntia, lisää sake ja soijakastike. Sekoittele n. 30 sekuntia, anna hetki jäähtyä ja tarjoa.

Tarjoilu

Ruoka tarjotaan klassisesti niin, että kulhossa on pohjalla kookosriisi ja muu ruoka asetetaan riisin päälle. Valkoisen riisin ja mustan soijan yhdistyminen riisikulhossa luo kauniin värimaailman.

Samankaltaisia reseptejä

  • 1 0 Japanilainen inkivääripossu
  • 19 0 Japanilainen umamikana
  • 19 9 Japanilainen kanaruoka, Karaage
  • 1 0 Okun kesäinen kanavokki
  • 8 1 Japanilainen Ramen
  • 4 2 Sukiyaki - Japanilainen Fondue 1

Kommentit

SicLuceatLux
Yksinkertainen japanilaisthaimaalainen herkku, japanilaista kotiruokaa. Jos teet isomman annoksen niin varo, ettei vokki pääse jäähtymään kanoja lisätessä. Käytä tarvittaessa kahta vokkia isompaa määrää tehdessäsi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään