24 932
24 932

Kievin kalkkunaa

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

400 g kalkkunan rintafilettä
Täyte:
100 g voita
0,5 tl hunajaa
0,5 tl rakuunaa
1 kpl pieni valkosipulin kynsi
mustapippuria, suolaa
Leivitys:
2 dl vehnäjauhoja
2 kpl kananmunaa
2 dl korppujauhoa

Jaa resepti

Ohje

Leikkaa rintafile neljäksi noin sentin paksuiseksi siivuksi ja painele ne ohuiksi levyiksi. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.

Sekoita sulatettuun voihin hunaja, rakuuna ja puristettu valkosipulin kynsi. Muotoile neljäksi ohueksi tangoksi muotissa tai voipaperin/kelmun sisällä ja laita noin vartiksi pakastimeen kovettumaan.

Ota voitangot pakastimesta ja kiedo jokainen kalkkunafileen sisään. Taita fileen päät rullan sisään ja sulje rullat esim. hammastikuilla, niin ettei sula voi pääse valumaan myöhemmin ulos.

Leivitä filerullat huolellisesti ensin vehnäjauhossa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa.

Paista fileitä 2-3min. pannulla runsaassa voi-öljyseoksessa, jotta rullat saavat kauniin kellanruskean pinnan ja sen jälkeen vielä uunissa n.15-20 minuuttia.

Tarjoile esim. herne-couscousseoksen kanssa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

tvlupa
Muunnos perinteisestä Kievin kanasta, jota Puolassa kutsutaan nimellä Kotlet de Volaille. Ukrainassa ja Puolassa tämä herkku tehdään lähes ilman mausteita ja uppopaistamalla, mutta toisaalta siipikarjan maku on noissa maissa paljon mehevämpi kuin täällä broilereiden tehokasvatuksen keskellä. Siksi kotoinen kalkkuna sopii täällä reseptiin ehkä broileria paremmin. Joka tapauksessa helpohko, maistuva ja näyttävä ruoka niin arkeen kuin juhlaan.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään