Täytetty lihamureke

Raaka-aineet

600 g jauhelihaa
1 kpl kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 dl Kermaa
1 dl vettä
suolaa
pippuria
Täyte:
1 pkt pekonia
1 kpl suolakurkku
1 prk herkkusieniä
1 kpl iso sipuli

Jaa resepti

Ohje

Tee jauhelihataikina normaalisti, maustaminen tietty vapaata. Ota pellin kokoinen palanen voipaperia ja levitä jauhelihataikina levyksi paperille, niinku tekis vaikka kääretorttua, peltiä ei kyllä tarvi. Voipaperia kannattaa vähän kostuttaa.

Pilko ja ruskista sipuli täytettä varten, myös sieniä voi paistella jos tykkää. Pilko suolakurkku ja sekoita sipuli, sienet ja suolakurkku.

Laita pekonisiivut tasaisesti jauhelihalevyn päälle, riviin, limittäin, lomittain, niin että se levy peittyy suunnilleen. Täyte levitellään pekonin päälle.

Rullaa jauhelihalevy täytteineen niinku kääretorttu:) käytä voipaperia apuna ettei taikina hajoa. Murekkeen voi laittaa vuokaan tai vaikka leivinpaperin päälle pellille, kannattaa nostaa sillä voipaperilla ja vaan kiepauttaa astiaan/pellille Uuniin noin 150 astetta ja niin kauan ku käärö on kypsä. Pintaa voi voidella sinapilla. Täyte taas on vapaavalintainen, itte oon miettiny että fetajuusto vois tuolla olla hyvä, vaikka oliivien kanssa, tai vaan sipulin, kertokaa jos kokeilette! Seuraksi sitte muussi/riisi/lohkopotut tai mistä kukaki tykkää. Ja salaatti tietty.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

kalmanakka
Äippä teki tätä aina, meillä ei koskaan oo syöty sellasta umpi-mureketta, tätä vaan. Ja hyvin on maistunu:)

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään