13 255
13 255

Kasvismakkara (itse tehtynä)

Raaka-aineet

600 g punajuurta
150 g sinihomejuustoa
1 dl Kermaa
4 kpl keltuaista
valkopippuria, timjamia, suolaa

Jaa resepti

Ohje

Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Sekoita tehosekoittimella tasaiseksi. Sekoita juusto muruina sekä muut aineet.

Paista koepala. (Paistinpannulla). Jos maku on kohdallaan tee makkara, pistele reiät. Kypsennä hauduttamalla.

Possunsuolesta, lampaansuolesta parimetrinen, älä pakkaa liian tiukkaan, jätä väljempiä kohtia, jotka voi ensin pyörittää, sitten sitoa puuvillalangalla.

Pistely molemmin puolin ehkäisee halkeilun. Paista uunissa 190-200 asteessa noin: 25-30 minuuttia, tai uppopaista rasvassa, tai keitä lihaliemellä maustetussa vedessä, jonka jälkeen voit paistaa paistinpannulla tai uunissa.

Voit myös kääriä kasvismakkaran voideltuun folioon ja kypsentää vesihauteessa miedolla lämmöllä uunissa 150 asteessa. Silloin, jos ei ole suolta käytettävissä.

Possun suolesta saat hieman paksumpia, lampaan suolesta ohuempia, nakkimaisia makkaroita. Massan sullomiseen voi käyttää leveämpää suppiloa ja painaa puulusikan varrella massaa sisään (vähintään vartta oltava 20cm). Makkaroiden valmistamisessa olisi hyvä olla mukana vähintään kaksi henkilöä. Jolloin massan laitto helpottuu.

Samankaltaisia reseptejä

  • 39 46 Leipäjuusto (itse tehty)
  • 5 2 Punajuurilaatikko
  • 7 7 Punajuuri-sinihomejuustoneliöt
  • 5 8 PunajuuriPiiras
  • 1 1 Punajuuri-sinihomejuustolaatikko
  • 5 2 Hedelmäinen-viipaleperunalaatikko

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään