16 068
16 068

Kasvislasagne

8 annosta 1,5 - 2 h

Raaka-aineet

tomaattinen kasviskastike:
1 sipuli
1 rkl öljyä
250 g herkkusieniä
2 valkosipulinkynttä
500 g tomaattimurskaa
2 iso porkkanaa
300 g valkokaalia
3-5 dl vettä
1 tl sokeria
suolaa
rouhittua mustapippuria
oreganoa
1 rkl sitruunamehua
2 dl kuohu/ruokakermaa
puoli nippua tilliä
juustokastike:
50 g voita
3 rkl vehnäjauhoja
1 l maitoa
2 tl suolaa
hyppysellinen valkopippuria
2 dl juustoraastetta
lisäksi tarvitset:
täysjyvälasagnelevyjä (noin puoli pakettia)

Jaa resepti

Ohje

Tomaattinen kasviskastike: Valmista ensin tomaattinen kasviskastike, kuullota silputtu sipuli öljyssä ja lisää viipaloidut (tai valutetut mikäli käytät tölkkiherkkusieniä) herkkusienet. Kuullota pari minuuttia ja lisää pienennetyt valkosipulit ja tomaattimurska. Anna kiehua hiljalleen ja kuori sillä aikaa porkkanat ja raasta porkkanat ja valkokaali kastikkeen joukkoon. Lisää vettä sopivasti että kastike pääsee kunnolla poreilemaan. Lisää mausteet, teelusikallinen sokeria, suolaa, rouhittua mustapippuria ja oreganoa. Purista joukkoon hieman sitruunamehua. Anna kiehua hiljalleen kannen alla ja valmista sillä aikaa juustokastike

 Juustokastike:

Valmista juustokastike sulattamalla voi kattilassa ja lisää jauhot, pyörittele hetki mutta varmista ettei jauhot pääse ruskistumaan. Ota kattila liedeltä ja lisää kylmä maito kokoajan vispilällä sekoittaen jotta jauhot eivät paakkunnu. Kun olet lisännyt maidon laita kattila takaisin liedelle ja täysille ja sekoita niin kauan että kastike saostuu ja kiehuu, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 15 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta makusi mukaan suolalla ja valkopippurilla ja lisää lopuksi juustoraaste. 

 

Maista kasviskastiketta tarvitseeko suolaa tai mausteita, lisää kerma ja silppua tilli sekaan ja kiehauta.

 

Kun kastikkeet ovat valmiit laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kokoa lasagne laittamalla uunivuuan pohjalle ensin kasviskastiketta. Laita kerros lasagnelevyjä. Seuraavaksi lisää juustokastike, sitten kasviskastike ja taas kerros lasagnelevyjä. Lasagnesta tulee mehevä kun laitat väleihin reilusti kastikkeita. Jatka kunnes kastikkeet ovat loppuneet ja lopuksi tulee tietenkin paksu kerros juustokastiketta ja halutessasi vielä juustoraastetta.

 

Laita lasagne uuniin n. tunniksi. Anna lasagnen vetäytyä puolisen tuntia (jos maltat, mutta maksaa vaivan!) ennen tarjoilua. Nauti hyvässä seurassa. Ja lasagne maistuu seuraavana päivänä, jos mahdollsita, vielä paremmalta. Kasvislasagnen voi myös pakastaa.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

yenna
Voiko lasagneen kyllästyä ikinä? Ei voi! :) Kovasti on eri raaka-aineita tässä reseptissä mutta on silti aika simppeli ruoka ja uunihan sen suurimman osan hoitaa :) Ajan säästämiseksi voi esim. kasviskastikkeen tehdä edellisenä päivänä valmiiksi.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään