Täytetty kesäkurpitsarulla 7.3.2024

30 - 60 min

Raaka-aineet

1 kpl kesäkurpitsa, keskikokoinen raastettuna
n.1 dl ohutta purjosuikaletta
2 kpl muna
n.2-3 dl maitoa (rasvaton maitojuoma)
n.0,5-1 dl vehnäjauhoa
n.1 dl juustoraaste (Eränkävijä 10%)
n.1 dl raastettua fetaa/salaattijuustoa
mausteet: suola, musta-ja valkopippuri, basilikaöljy, välimeren yrttiseos, tilli
Rullan väliin
tomaattitahna (Lidlistä)
tuoreita tomaatteja
vihreää paprikaa
rucola & (pikku)salaattia
kypsää broileria (käytin 1 broilerin rintaleikkeen lihat)
fetaa/salaattijuustoa
valkosipulimajoneesia
basilikaöljyä
tarvittaessa suolaa, mustapippuria myllystä

Jaa resepti

Ohje

Koska reseptiikka/raaka-ainelista tässä ei ole nyt täydellinen vaan ainoastaan suuntaa antava, annan hieman taustatietoa mikä johti tähän rullaan. Aiemmin olin uunissa kypsentänyt luullisia broilerin rintaleikkeitä, niitä oli siis valmiiksi kypsennettynä. Tuoreen basilikan olin silpunnut ja laittanut öljyyn jolloin se säilyy paremmin. Salaattia olin leikannut, pessyt, kuivannut ja laittanut rasiaan loput talteen. Ehkä kahden ruokalusikallisen verran oli jäljellä kermaviilikastiketta jossa oli runsaasti tilliä. Nämä kaikki tämmöiset etukäteen kaapista löytyneet tuotteet "johdattivat" reseptiin ja ovat syy miksi käytin niitä. Mutta, itse reseptiin... :

Pese, kuivaa ja raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi, laita siivilään ja suolaa, pyöräyttele ja jätä mehustumaan 5-15min, tee sillä välin muita valmisteluita. Suikaloi purjo ohuelti, voit myös halutessasi käyttää vaikka punasipulia ja vaikka paistaa sipulia, maun mukaan. Raasta juustot. Ota esiin munat, maito ja mausteet. 

Pese ja kuivaa kesäkurpitsa, raasta ja suolaa se, laita siivilään mehustumaan 5-15min. Raasta myös juustot. Ota muut pohjan aineet esille. Tähän voi hyödyntää avatut kermaviilit yms. Omassani oli kermaviilikastike (jäljellä pari rkl) jossa runsaasti tilliä, sekoitin siellä munat ja huuhdoin maidolla. Sekoita aineet keskenään ja mausta. Itse paistoin testilätyn pannulla, tarkastin maut ja onko massan rakenne sopiva. Taikinan voi jättää tekeytymään hetkeksi mutta ei ole välttämätöntä. Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Oma peltini on isompaa kokoa joten taikinasta tuli hyvin ohut, huomioi siis tämä asia paistaessasi, jos omasi on paksumpi, lisää kypsennysaikaa. Paistoin omaani +200 kiertoilmassa noin 15min, välillä testasin irtoaako taikina reunoilta ja miltä tuntuu keskeltä levyä. 

Kiepautin kypsän levyn toisen leivinpaperin päälle ja aloin lisäämään täytteitä, levitin aurinkokuivatuista tomaateista tehtyä tahnaa kevyelti, lisäsin päälle satunnaisessa järjestyksessä muita täytteitä ja lopuksi basilikaöljyä, rouhin mustapippuria myllystä ja vielä valkosipulimajoneesia. Leivinpaperia apuna käyttäen rullasin, kannattaa koittaa saada mahdollisimman tiukka rulla, omani jäi hieman liian löysäksi. 

Tarjoile, kun tämä jäähtyy, maut tulevat vielä paremmin esille. 

Tähän reseptiin linkitetyt reseptit

  • 14 15 Täytetyt kurkkuporkkanarullat 15.11.2019
  • 10 11 Pähkinäinen juuresrulla 2.10.2019
  • 8 7 Kasvistäytteiset perunarullat 11.12.2018
  • 8 10 Täytetty perunasipulirulla
  • 5 5 Juuresrulla
  • 2 1 Täytetyt kurkkurullat 27.12.2021
  • 1 4 MunakasRulla
  • 0 0 Salaattipannukakku 4.2.2024

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 Salaattia ja Savustettua Makkaraa
  • 3 4 Isän ihana salaatti
  • 0 0 Salaattipannukakku 4.2.2024
  • 1 1 Tomaattikupit fetavaahdolla 22.4.2022
  • 2 2 Täytetty patonki (possupaisti)
  • 2 0 Nyhtöbroileri

Kommentit

Taskuvenus
Tämmöinen resepti syntyi eilen, saunan jälkeen mukava iltapala, täyttävä mutta kevyt. Toimii myös kylmänä vaikka lounaaksi/evääksi töihin tms. Linkiksi muitakin rulliani, näemmä tykkään rullata ihan tosissani, hahahahaa....

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään