211
211

Kaalilaatikkoa Jauhelihalla ja Mustavahakkailla

Raaka-aineet

1,7 kg kaalia + vettä
500 g sika-nautajauhelihaa 50/50 %
3 dl kuivattuja mustavahakkaita + 4 dl kiehuvaa vettä
2 dl esikypsennettyjä rikottuja ohrasuurimoita (MyllynParas)
2 isoa keltasipulia, silputtuna
2 rkl ruskeaa raakaruokosokeria
2 tl mustapippureita, rouhi ne
1 tl rakuunaa
2 lihaliemikuutiota
1 rkl hienoa merisuolaa
voita
2 dl ruokakermaa 15%
korppujauhoja

Jaa resepti

Ohje

Valmisteluja...... Keitä 4dl vettä ja liota siinä kuivattuja sieniä tunti tai niin kauan, kun kaikki muu on valmista. Suikaloi kaali. Silppua sipulit.

1. Laita suikaloidut kaalit kattilaan kerroksittain suurimoiden kanssa. Lisää kattilan pohjalle aluks muutama desi vettä ja anna näiden kypsyä hauduttamalla ja pienellä lämmöllä kannen alla. Tarkistele ettei sääde kuivahtamaan ja lisäile vettä vähin erin. Tähän meni kaikkiaan lähes litra vettä, kun hauduttelin tunnin verran, mukaanlukien sienien liotusvesi. Lientä ei tarvi jäädä, kunhan ei kuivu ja tartu kattilan pohjaan. Kaalit kutistuu noin puoleen ja suurimot kypsyy. Lisää loppuvaiheessa hauduttamista sokeri.

2. Puristele liotetuista sienistä neste ja silppua niitä vähän pienemmiksi (Älä heitä hukkaan liotusvettä. Lopun voit lisätä vielä valmiiseen paistettavaan seokseen)

3. Paistele jauhelihaa kuumalla pannulla ilman rasvaa. Lisää silputtu sipuli sekaan siinä vaiheessa, kun jauheliha on kypsynyt. Sekoittele ja jatka paistelua. Lisää silputut sienet, liemikuutiot ja mausteet sekaan ja ruskistele ne kunnolla. (Voit laittaa tässä vaiheessa kunnon köntin voita sekaan, jos jauheliha ei ollut rasvaista. Mä laitoin)

4. Sekoita kaali-suurimoseokseen jauheliha-sieniseos. Lisää sekaan ruokakerma ja sienien liotusvettä sen verran, kun sitä on vielä jäljellä. Seoksen on tarkoitus olla märkää/mehevää ilman ylimääräistä lilluvaa lientä. Lisää tässä vaiheessa vielä suola. Sekoittele hyvin. Laitoin ite enemmän, kun ton ruokalusikallisen, kun tykkään suolasesta. Maistele.

5. Laita seos voideltuun uunivuokaan. Lisää pinnalle korppujauhoja ja voinokareita. Peitä vuoka foliolla, leivinpaperilla tai millanen tapa sulla onkaan.

6. Paistele 200 asteessa ensin 30min. Alenna lämpöä 175 asteeseen ja jatka paistelua vähintään pari tuntia.

Tekeminen on helppoa. Ohjeistaminen ei. Toivottavasti tästä saa jotain selkoa. Eka kertaa jatkoin sienillä kaalilaatikkoa, kun jauhelihaa mulla ei ollu enempää ja sieniä on vaikka mitä vuosikertaa ;)

 

Samankaltaisia reseptejä

  • 0 0 KAALIsoppa
  • 1 0 SIENIKEITTO (mustatorvisienistä ja limanuljaskoista)
  • 4 1 KAALIKEITTO SIENILLÄ ja JAUHELIHALLA
  • 3 0 Kolmen sienen muhennos
  • 2 0 Jauhelihalla täytetyt kesäkurpitsat
  • 5 0 Täytetyt paprikat - Jauhelihalla

Kommentit

anne
Maistiaisiks heti sokerittoman omppuhillon kanssa. Hyvää on.

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään