Aasialaiset salaattikupit osa 2

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Kana
1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
Kastike
25 g Medium chili puoliksi
1-2 Valkosipulinkynttä
90 g Limen mehu
Kastike
1 tl Gochujang-chilitahnaa
1 rkl Öljyä
1 rkl Santa Marian kalakastiketta
4 rkl Rainbown hoisin-kastiketta
Ajoneuvo
Rapea pikkusalaatti
Koristeluun
Puolikas medium chili

Jaa resepti

Ohje

1 rkl = 10 ml, 1 tl = 3,33 ml. Onneksi käteni ovat pienemmät kuin tavallisella suomalaismiehellä - nämä aasialaiskupit istuvat aivan täydellisesti!

Ensimmäinen osa oli todella hyvä, toinen vielä parempi. Ei ihme - tässä on gramma enemmän suolaa. Kevyttä ja edullista arkiruokaa, joka on täynnä makua. 

Muistakaa se sitrus ruuanlaitossa, niin en menetä yöunia. Esimerkiksi oma lohikeittoreseptini olisi ilman sitä vain keskinkertaista. Sitruunalla sen sijaan erinomaista. Iso ero. 

4 rkl Rainbown hoisinia = 3 rkl Lee Kum Keen hoisinia + 1 tl sokeria. Kannatan vaihtoa, sillä kastikkeesta tulisi paksumpi - epätodennäköisempää, että lähtisi valumaan lautaselle ja sormille. 

Tehtiin tätä myöhemmin myös riisipaperin sisään vietnamilaisen toiveesta. Riisipaperi, jääsalaattia ja proteiinia. Dippiä ei tarvittu, sillä kanassa oli kastiketta. 

Jauheliha huoneenlämpöön, paista puolen tunnin päästä. Ennen sitä hienonnetaan valkosipuli, tehdään kastike, puristetaan limetti, leikataan chili renkaiksi. Käytin kaksi kynttä, olivat keskivertoa pienempiä. 

Paista kana. Otin jauhelihan pintoihin hieman väriä ja murensin. Valutin kastikkeen joukkoon paiston puolivälissä. Tuore chili hetkeä myöhemmin. 

Valkosipuli viimeiseksi kahdeksi minuutiksi, jolloin lämpö on 2/6:lla. Normaalisti pitäisin minuutin, mutta kastikkeen vesi suojaa. 

Kun kana on mehevän kypsää ja imenyt valtaosan kastikkeesta, siirrä se sivuun. Kaada limemehu pannulle, sekoita tasaiseksi. 

Jaa täyte varovasti salaateille, ripottele päälle loput chilirenkaat. Ääntä kohti. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Korealainen kanan jauheliha thaitwistillä
  • 1 0 Aasialaiset salaattikupit
  • 0 0 Korealaiset nyhtökanaleivät
  • 2 0 ”Vihreä” kukkakaali-kanakeitto
  • 0 0 Nopea chili-limekana
  • 0 0 Kookoskanakastike

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään