Nopea chili-limekana

2 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

1 rkl Öljyä
400 g Kanan jauhelihaa
Kastiketta
100 g Limen mehu (0,375 dl)
Kastike
2 rkl Sokeria
2 rkl Kikkomanin soijakastiketta (16,9 %)
1 rkl Santa Marian kalakastiketta (22 %)
1 rkl Öljyä
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
2 Medium chiliä
2 tl Spice Upin inkivääritahnaa

Jaa resepti

Ohje

Itsetuhoinen chili.

Kuten kaikissa aiemmissa resepteissäni, tässäkin rkl = 0,1 dl ja tl = 3,33 ml. Jos haluat valkosipulia, on kaksi kynttä sopiva määrä. Kastikkeen öljyn voi jättää pois ja lisätä sen lopussa paahdettuna seesamiöljynä, samaan aikaan limemehun kanssa. Fariinisokeri on paras makeuttaja tähän, mutta nyt sitä ei ollut tarjolla. 

Tällä kertaa en tehnyt mitään kanan ja suolattoman jasmiiniriisin kaveriksi. Salaatti kannattaa vääntää, jos olet energisellä pelipäällä. Kevyt suola, rasva ja happo ainoat pakolliset, mutta mausta ihmeessä lisää. Riisissä ja kanassa ei ole rapeutta, joten salaatista olisi hyvä löytyä sitä. 

Ota jauheliha huoneenlämpöön ja huuhtele riisi neljä kertaa kylmällä tai haalealla vedellä. Laita keittimeen kypsymään. Leikkaa chilit ohuiksi renkaiksi tai hienonna ne. Kokoa kastikkeen ainekset yhteen, sekoita tasaiseksi. 

Kun riisi on valmista, purista limemehu talteen. Paista kana. Lisää kastike ajoissa mukaan. Kun proteiini on mehevän kypsää ja neste haihtunut, siirrä sivuun ja sekoita limemehu tasaisesti joukkoon. Suolatonta jasmiiniriisiä kaveriksi. Raikas ja rapea salaatti olisi loistava lisä. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 ”Vihreä” kukkakaali-kanakeitto
  • 0 0 Punainen thaicurry
  • 0 0 Korealaiset nyhtökanaleivät
  • 4 1 Chili-valkosipulinuudelit
  • 0 0 Kookoskanakastike
  • 0 0 Teriyakilohi

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään