Kanakebab

6 annosta 2 - 3 h

Raaka-aineet

800 g Kanan jauhelihaa
4 tl Perunajauhoja
3 tl Paprikajauhetta
2 tl Suolaa
2 tl Sipulijauhetta
2 tl Rouhittua mustapippuria
2 tl Valkosipulijauhetta
2 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
1 tl Kuivattua oreganoa
1 tl Cayennepippuria
1 tl Jauhettua korianteria
0,5 tl Juustokuminaa
0,5 tl Jauhettua kurkumaa
0,5 dl Rypsiöljyä

Jaa resepti

Ohje

1 tl = 3,33 ml. 86 reseptiä kasassa, satanen kiikarissa. 

Jauhelihat huoneenlämpöön. Mittaa kaikki syvälle lautaselle. Sekoita niin kauan, että perunajauho on tasaisesti joukossa. Kana isoon kulhoon, mausteseos ja öljy perässä. Vaivaa tasaiseksi massaksi. Uuni 125 asteeseen. 

Jaa massa kahteen osaan, muotoile tasaisiksi pötköiksi ja folioi hyvin. Nostin "karkit" vuokaan, joka oli matalareunaisen pellin päällä. Kypsensin uunin keskitasolla puolentoista tunnin ajan. 

Anna jäähtyä puoli tuntia. Avaa foliot, siirrä lihat rasioihin ja vie jääkaappiin lepäämään. Ota mausterasva talteen pieneen rasiaan. 

Kun aika koittaa, vedä juustohöylällä siivuja ja lämmitä mikrossa, pannulla tai uunissa. Loppuosa kannattaa leikata terävällä veitsellä. Muista käyttää pötköistä valunutta mausteöljyä, mitään ei heitetä hukkaan. 

Laitoin seuraavana päivänä itseleivotun pitaleivän väliin. Heitin mukaan vielä itsetehtyä coleslawta ja Herkkumaan jalapeñoa, jotka toivat pakollista happoa ja tervetullutta rapeutta kokonaisuuteen. 

Leivän ja kebabin kaveriksi käy mitä tahansa, kunhan siitä löytyy happoa. Perinteinen - salaatti, tomaatti, punasipuli, vihreä pepperoni ja valkosipulijogurtti. 

Jos haluat coleslawta mutta et jaksa tehdä, osta kaupasta kaksi pakettia Kotimaista-merkin versiota (700 g) ja tuunaa eteenpäin suolalla (0,5 tl), mustapippurilla (0,25 tl) sekä tuoreella sitruunamehulla (0,5 dl). 

Jos jaksat tehdä coleslawta, muista ottaa kasviksista ylimääräistä nestettä pois suolan ja ajan avulla. Vasta sen jälkeen sekoitetaan kastike joukkoon. Anna maustua yön yli.

Osa ei laita kanakebabiin ollenkaan perunajauhoa, osa laittaa reilummin. 800 g jauhelihaa kestäisi siis helposti tuplamäärän eli 8 tl. Laitan seuraavalla kerralla 6 tl. 

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään