Kuivamausteseos kanatacoihin

3 annosta Alle 15 min

Raaka-aineet

1 tl Paprikajauhetta
1 tl Xtran curryjauhetta
1 tl Suolaa
1 tl Sokeria
1 tl Sipulijauhetta
1 tl La Chinatan savupaprikajauhetta
0,5 tl Cayennepippuria
0,5 tl Jauhettua korianteria
0,5 tl Rouhittua mustapippuria
0,5 tl Valkosipulijauhetta
0,5 tl Kuivattua oreganoa

Jaa resepti

Ohje

Mausteseos 400 gramman kanaan. Käytän lähes aina jauhelihaa, sillä se on edullista ja pehmeää. Suosittelen myös mehukkaita paistileikkeitä, jotka on leikattu sopiviksi suikaleiksi. Filettäkin voi käyttää, mutta se on mielestäni kanan yliarvostetuin osa. Jos päädyt vähärasvaiseen fileeseen, voi tuoresalsan joukkoon lorauttaa hieman öljyä.

Käytä paistamiseen 2 rkl öljyä. Lusikoi proteiinia tortillapohjaan. Tasoita mausteisia makuja raikkailla lisukkeilla - tuoresalsalla ja guacamolella. Huuhtele hienonnettu sipuli siivilässä kylmän veden alla tai pidä hetki kylmässä vedessä, jotta terävyys hieman pehmenisi.

Ohje tuoresalsaan - 250 g minitomaatteja pieninä kuutioina, 55 g sipulia hienonnettuna, medium chili hienonnettuna, 1/4 tl suolaa, puolikkaan limen mehu, (1 rkl öljyä).

Guacamoleen näillä suhteilla - 170 g avokado (paino ilman kiveä ja kuorta), 35 g sipulia hienonnettuna, medium chili hienonnettuna, 1/4 tl suolaa, puolikkaan limen mehu, valkosipulinkynsi.

Jos tykkäät tuoreesta korianterista, lisää sitä tuoresalsan ja guacamolen joukkoon. Jos haluat miedompaa, jätä cayenne pois ja nosta paprikajauhetta 1 tl -> 1,5 tl.

Savupaprika ei sytytä? Korvaa se ancho-chilijauheella, jossa on miedompi savuisuus. Toisaalta se on hieman tulisempaa, joten jos vaihdat savupaprikan anchoon - puolita cayennen määrä (0,5 tl -> 0,25 tl) ja nosta paprikajauhetta (1 tl -> 1,25 tl).

Savupaprikan tilalla toimii myös chipotle-jauhe. Silloin cayenne kannattaa jättää kokonaan pois ja nostaa paprikajauhetta reilummalla kädellä (1 tl -> 1,5 tl).

Viimeinen vinkki - vaihda reseptin curryjauhe juustokuminaan (0,5 tl), puolita savupaprika ja lisää mausteseokseen 1 tl ancho-chilijauhetta, niin käsissäsi on tacomauste naudalle!

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään