Enninkakku

2 - 3 h

Raaka-aineet

Taikina
400 g kuivia kaurakeksejä (esim. Elovena Välipalakeksi)
1 l täysmaitoa
200 g vehnäjauhoa (~3.5 dl)
2 munaa
70 g sokeria (~0.85 dl)
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhea
leivontamargariinia
korppujauhoa
Täyte
100 - 200 g mansikkahilloa
500 g rahkaa
150 g mustikoita
2 rkl perunajauhoa
2 rkl sitruunamehua
1 rkl vaniljasokeria
170 g sokeria (~2 dl)
3 munaa
2 dl keksimakuista maitoa (lue resepti!)
250 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa

Jaa resepti

Ohje

Reseptistä:

Tämä resepti on tarkoitettu kakkuvuokaan, jonka leveys on 24cm ja korkeus on 7-8cm. Jos vuokasi on eri kokoinen, sovella määriä vastaavasti.

Raaka-aineista:

Mä käytän Elovena Välipalakeksejä (Tumma Suklaa) taikinaan, mutta mikä tahansa kuiva kaurakeksikin kelpaisi. Mansikkahillon sijaan mitä tahansa hilloa, suklaata, Nutellaa, jne. mitä vain haluat. Täysmaito on parasta, koska sen rasvapitoisuus tarjoaa parhaan maun, mutta voi käyttää myös kevytmaitoa. Samalla tavoin rahkan voi vaihtaa maitorahkaan, jonka rasvapitoisuus on alhaisempi. Mascarpone:lla saa parhaan maun, mutta koska sitä on joskus vaikeaa löytää kaupasta, voi myös käyttää maustamatonta tuorejuustoa.

Valmistusohjeet:

Esikuumenna uuni 170 asteeseen.

Laita keksit tarpeeksi isoon kulhoon ja murenna niitä vain vähän. Kaada kaikki maito kekseihin, sekoita vähän ja anna keksien olla maidossa enintään 30-45 sekuntia. Lopuksi kaada keksin makuinen maito toiseen kulhoon seulan läpi - se tarvitaan myöhemmin.

Lisää 100g / ~1.7 dl jauhoja, 2 munaa, 50g / ~0.6dl sokeria, vaniljasokeria ja 1 dl keksin makuista maito kekseihin. Sekoita hyvin.

Jaa taikina tasan kahdeksi puoliskoksi.

Lisää leivinjauhe ensimmäiseen puoliskoon ja sekoita hyvin. Lisää loppu jauho (~100g / ~1.7dl) ja loppu sokeri (~20g / ~0.25dl) toiseen puoleen ja sekoita sekin hyvin. Toisen taikinan pitäisi olla melkein vaivattava - jos se ei ole, lisää vähän jauhoa.

Voitele vuoka levittämällä leivontamargariinia. Sitten levitä korppujauho vuon pohjalle (ei reunoille!).

Kaada ensimmäinen taikina (jossa leivinjauhetta) vuokaan, levitä tasaisesti ja laita se uuniin.

Paista uunissa 18 minuuttia, sillä aikaa valmista täyte.

Laita kaikki täytteen raaka-aineet, paitsi mustikat, kulhoon ja sekoita hyvin sähkövatkaimella. Täyte pitäisi olla tasainen ilman jauho- tai mascarponekokkareita. Lopuksi lisää mustikat varovasti lusikalla. 

Kun kakun pohja on otettu uunista:

Kaavi pohjan yläosa (noin 40-50%), ei pidä olla yhtenä osana tai nätti. Laita kaavitut osat sivuun. Levitä hillo pohjalle ja laita kaavitut osat takaisin pohjan päälle.

Muovaa kakun reuna toisesta taikinasta. Vinkki: Kastele kädet vedellä ja pidä ne kosteana, näin muovaaminen on PALJON helpompi.

Kaada täyte kakkuun.

Laita kakku vielä 170 asteiseen uuniin 40 minuutiksi. Tämän jälkeen vähennä lämpötilaa 150 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Samankaltaisia reseptejä

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään