Aasialainen spaghetti

4 annosta 15 - 30 min

Raaka-aineet

Liha
400 g Sika-nautajauhelihaa (23 %)
1 rkl Santa Marian kalakastiketta
3 rkl Santa Marian teriyakia (inkivääri-seesami)
1 dl Pastan keitinvettä
Pasta
2,5 l Vettä
4 tl Suolaa
500 g Rummon spaghettia
Loput
0,55 dl Tuoretta sitruunamehua
100 g Parmigianoa (1,6 %)

Jaa resepti

Ohje

Parmesaani ja sitruuna - pastan parhaat ystävät. 

80 julkaisua kasassa. Tällä kertaa nopeaa makupommia, sillä pitäähän reseptiritarin joskus levätäkin. Kuten aiemmissa, tässäkin ruokalusikka = 10 ml ja teelusikka = 3,33 ml.

Ota jauheliha huoneenlämpöön puoleksi tunniksi. Paista ja mausta. Siirsin valmiin proteiinin sivuun ja laitoin kannen päälle. 

Hiilarin kimppuun. Pastan voi toki iskeä tulille samaan aikaan lihan kanssa. Tykkään kuitenkin tehdä yhtä asiaa kerrallaan. 

Sen kypsymisen aikana puristetaan sitruuna ja raastetaan juusto. Ota desi keitinvettä talteen juuri ennen valuttamista. Älä vedä pastaa liian pehmeäksi, vaan jätä siihen suutuntumaa. 

Kaada desi keitinvettä jauhelihan joukkoon ja sekoita tasaiseksi, jotta saat pannulta kaiken maun talteen. Yhdistä isossa kulhossa pasta, lihakastike sekä sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. 

Viimeistele annokset parmigianolla. Sen voi lisätä kulhovaiheessakin. Sekoittaminen onnistuu helpommin Rummon fusillilla, jos et omista pihtejä.

Sitruunalla on supertärkeä rooli tässäkin - se leikkaa lihan rasvaa ja teriyakisoosin makeutta. Lisäksi se korostaa makuja suolan tavoin. Parmigianon ja kastikkeiden ansiosta ruoka sisältää runsaasti umamia. 

Aglio, olio e peperoncinossa on 119 g rasvaa ja 0,5 dl sitruunamehua. Tässä on 122 g eli sitruunamehua pitäisi olla 0,5126 dl, eikö niin? Ei - 0,55 dl on parempi, sillä tässä on 220 g enemmän syötävää.

Lihaa voi halutessaan maustaa eteenpäin esimerkiksi kahdella medium chilillä ja neljällä valkosipulinkynnellä. Jos haluat annoksiin väriä, suosittelen kevätsipulia.

Pastan voi keittää reilummassa vedessä - 3,75 litraa ja 6 tl on toinen loistava vaihtoehto.

Samankaltaisia reseptejä

  • 2 0 Aasialainen kanawokki
  • 1 1 Aasialainen katkarapukeitto
  • 5 3 Aasialainen grillikasleri
  • 0 0 Aasialainen uunilohi
  • 4 4 Aijvar- spaghetti
  • 6 5 Nokipojan spaghetti

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään