Blondies

12 annosta

Raaka-aineet

200 g voita
200 g valkosuklaata
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
200 g vadelmia (tuoreena tai pakastettuna)

Jaa resepti

Ohje

laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja vuoraa noin 25x30cm vuoka leivinpaperilla.

Sulata voi ja valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa varovasti ja välillä sekoittaen. Lisää joukkoon munat yksitellen. Sekoita seuraavaksi blondies-taikinaan sokeri ja vaniljasokeri. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin ja kääntele varovasti taikinaan vuorotellen vadelmien kanssa, mahdollisimman vähän sekoittaen. Mikäli käytät pakastevadelmia, lisää ne taikinaan jäisinä, jotta ne eivät värjäisi taikinaa. Halutessasi voit myös lisätä vadelmat vasta taikinan päälle vuokaan.

Levitä taikina tasaisesti vuokaan ja paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia. Blondie saa jäädä keskeltä hieman löysäksi ja pehmeäksi, jotta lopputulos on kostea ja mehevä. Leikkaa blondies paloiksi sen jäähdyttyä. Tarjoa blondies-palat hieman jäähtyneenä tai huoneenlämpöisenä sellaisenaan tai jäätelön kera.

Blondies - suosittujen brownies-suklaapalojen vaalea versio

Amerikkalaiset brownies-suklaapalat ovat monelle jo tuttu herkku, mutta oletko kokeillut valkosuklaasta valmistettuja blondies-paloja? Blondies voidaan valmistaa myös ilman valkosuklaata, mutta tässä superherkullisessa versiossa on runsaasti valkosuklaata ja vadelmia tuomassa herkkuun raikkautta. Blondies on täydellinen herkku kahvipöytään, mutta siitä voi loihtia myös upean jälkiruoan tarjoamalla se esimerkiksi vaniljajäätelön, vadelmien, kinuskikastikkeen ja paahdetun valkosuklaan kera. Blondies-paloista tulee erityisen meheviä ja kosteita kun sekoitat taikinaa mahdollisimman vähän lisätessäsi jauhot sekaan. Blondies kannattaa jättää keskeltä aavistuksen raa'an oloiseksi, sillä keskiosa kyllä jähmettyy leivonnaisen jäähtyessä. 

Samankaltaisia reseptejä

  • 17 6 Valkosuklainen marjarahkapiiras
  • 7 0 Ystävänpäivä muffinit
  • 1 2 Vadelma leivokset valkosuklaakuorrutteella
  • 0 0 Butterscotch Blondies
  • 3 3 Suklaa-vadelmaunelma
  • 10 5 Vadelma-valkosuklaamuffinit

Kommentit

Kaipaatko odotellessasi ruoan valmistumista jotain katsottavaa Telkusta? Täältä löydät etsimäsi: TV-ohjelmat tänään